События

Зелене світло відбірковим турам КВН-ЮІР дає Полтава та «Фокстрот»

Зелене світло відбірковим турам КВН-ЮІР дає Полтава та «Фокстрот»

8 квітня у Полтаві стартують відбіркові півфінальні ігри шкільних команд КВН-ЮІР у рамках XV Всеукраїнського конкурсу серед команд веселих та найкмітливіших юних інспекторів руху України. Аж до 14 квітня під гаслом «Твій друг – безпечний рух!» триватиме боротьба за вихід у фінал змагання, що відбудеться у вересні у Міжнародному дитячому центрі «Артек». На перше відбіркове регіональне змагання до Полтави прибудуть 5 кращих шкільних команд КВН-ЮІР з 5 областей східної та центральної України – Донецької, Харківської, Полтавської, Кіровоградської та Сумської.

– Приїдуть діти, які вибороли перші місця з КВН-ЮІРу у домашніх змаганнях на всіх рівнях, – розповідає про механіку відбору учасників півфіналу голова журі конкурсу, головний інспектор Департаменту ДАІ МВС України Галина Наумчук. – Через перемогу на міських та районних конкурсах КВН-ЮІР юні артисти дісталися до обласного змагання. Там, показавши неабиякі артистизм та винахідливість, вдало донісши до журі ідейне навантаження виступів, діти стали переможцями обласних змагань та отримали путівку до регіонального туру. Тому півфінали КВН-ЮІРу – це завжди виступи найкращих КВНщиків-ЮІРівців областей, споглядати за боротьбою яких надзвичайно цікаво й хвилююче. Краще півфіналів – лише бій за перемогу у фіналі в «Артеці»!

Організатори конкурсу говорять, що програма змагань – єдина для всіх й надає рівні шанси усім учасникам показати свої здібності у справі профілактики дорожнього руху в Україні. Привітання, з якого починаються усі змагання півфіналу, називається «Усі дорожні правила важливі!». У розминці «Алло, телефон довіри?» кожна команда готує два лаконічних запитання командам-суперницям або демонструє дорожній знак, якому необхідно дати жартівливу назву.
Кульмінацією змагання завжди є конкурс «Від рідного порога безпечна йде дорога!», де різноманітна жанровість (пісенний, танцювальний, пародійний тощо) доповнюється юнацьким запалом вибороти перемогу в останньому конкурсі КВНу. До суддівської команди першого у цьому році полтавського регіонального туру увійшли давно знані юним артистам-ЮІРівцям люди – головний інспектор Департаменту ДАІ МВС України Галина Наумчук, прес-секретар Групи компаній «ФОКСТРОТ» Алевтина Белецька, старший інспектор сектору зв’язків із громадськістю УДАІ МВС України у Миколалаївській області Валерія Власова, керівник служби профілактики УДАІ ГУМВС України у Київській області Олександр Дармостук та помічник народного депутата України І. Кріля Геннадій Шаровський.

– Ми як господарі першого півфіналу КВН-ЮІР-2011 докладаємо усіх зусиль, аби юні артисти, їх педагоги були вражені хлібосольною Полтавщиною, – розповідає організатор півфіналу, керівник служби профілактики УДАІ УМВС України у Полтавській області Наталія Варченко. – Для КВНщиків готуємо екскурсії по місту, вечір друзів та дискотеку, для їх педагогів та кураторів окрім відвідин видатних місць Полтави, ще екскурсію до Опішнянського керамічного музею.

Естафету регіональних відбіркових ігор від Полтави приймуть такі обласні центри, як Вінниця, Запоріжжя, Ужгород та Севастополь.
Організатори полтавського відбіркового турніру XV Всеукраїнського конкурсу серед команд КВН ЮІР запрошують журналістів до висвітлення відбіркового змагання – півфіналу конкурсу. Перший регіональний півфінал розпочнеться 8 квітня о 14-00 у новій актовій залі УМВС України в Полтавській області за адресою: м. Полтава, вул.. Пушкіна, 83. Контактна особа для акредитації ЗМІ: 066-301-14-99

Довідка: Вже 15 років КВН-ЮІР є ефективним способом виховувати законослухняних учасників дорожнього руху. Конкурс заснували й щорічно організовують Департамент ДАІ Міністерства внутрішніх справ України, Міністерство освіти, науки, молоді і спорту України, Всеукраїнська Спілка автомобілістів України та мережа супермаркетів «Фокстрот. Техніка для дому». Мета творчого змагання шкільних команд КВН-ЮІР – сприяти залученню широкого загалу школярів до участі в роботі, спрямованій на запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, прищеплення школярам поваги до професії міліціонера, організація дозвілля школярів та молоді. Другий рік поспіль до зусиль організаторів конкурсу долучаються засновники аквапарку “Острів Скарбів» у Кирилівці на Азові, що доповнюють призовий фонд від «Фокстроту» власними подарунками – сертифікатами на безкоштовне відвідування найбільшого в Україні аквапарку влітку 2011 року.

Leave a Comment