События

Дискусія «Чи потрібна КСВ інвесторам?»

31 травня, 14.00 – 16.00, Київ, Прем’єр-Палас, Т. Шевченко / вул. Пушкінська 5-7/29

В рамках III Національного Конкурсу бізнес-кейсів з корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) Центр «Розвиток КСВ» запрошує до дискусії на тему «Чи потрібна КСВ інвесторам?». Генеральний партнер Конкурсу Ernst & Young, мобільний партнер МТС Україна, партнер “Better World” – Sun InBev Україна.

В Україні за 5 років розвитку КСВ більшість компаній ще не звикли до цього нового терміну. Експерти вважають, що для просування КСВ необхідні серйозні стимули, одним із яких можуть стати інвестори. Нині Європейська Комісія запускає тендер на розробку компетенцій інвесторів для аналізу та використання інформації з екологічних, соціальних питань та корпоративного управління (ESG), а компанія Bloomberg повідомила про 200% окупність інвестицій у корпоративну соціальну відповідальність. Однак чи потрібна КСВ інвесторам? На це питання ми намагатимемось відповісти 31 травня 2011 року.

Під час дискусії будуть висвітлені наступні теми:

· чому інвестори зацікавлені чи не зацікавлені у соціальній відповідальності;

· яку інформацію інвестори шукають у показниках КСВ;

· як компаніям зробити свої нефінансові звіти більш корисними для інвесторів;

· яку інформацію з КСВ акціонери вимагають від Правління.

Відвідавши дискусію, Ви зможете дізнатись про:

· останнє дослідження Ernst&Young на тему, які показники ESG (екологічні, соціальні питання, корпоративне управління) потрібні акціонерам;

· проекти Фінансової ініціативи Програми ООН із захисту навколишнього середовища (UNEP FI; програма об’єднує більш, ніж 180 банків та інших фінансових інституцій), представлені Вей Пенг (Wei Peng, UNEP FI, Швейцарія)

· думку інвесторів та фінансової спільноти в Україні про КСВ – результати дослідження, проведеного Центром «Розвиток КСО» серед інвесторів в Україні;

· новий індекс прозорості компаній з КСВ в Україні, який планує запровадити Центр «Розвиток КСВ»;

· міжнародні тренди, які представить експерт Ульріка Хассельгрен (Швеція), генеральний директор, партнер-засновник Ethix SRI Advisors, член Правління EUROSIF;

· щойно видану книгу «Оцінюючи корпоративну відповідальність: як інвестори дійсно використовують інформацію про корпоративну відповідальність?», декілька екземплярів якої будуть розіграні серед учасників заходу.

В рамках заходу буде представлений III Національний Конкурс бізнес-кейсів та сайт Конкурсу, де інвестори та інші стейкхолдери зможуть ознайомитись із кращими практиками з КСВ компаній в Україні.

Leave a Comment