События

Стартував всеукраїнський конкурс серед соціально відповідальних роботодавців

Стартував всеукраїнський конкурс серед соціально відповідальних роботодавців “Кращі практики корпоративної соціальної відповідальності. Забезпечуємо гідну працю людей з інвалідністю” – під такою назвою розпочався всеукраїнський конкурс серед роботодавців на найбільш ефективну політику та практику у забезпеченні гідної зайнятості працівників з інвалідністю. Організатор конкурсу – Проект Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН), Міжнародної організації праці (МОП) та Державного центру зайнятості (ДЦЗ) «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості».

«Завдяки цьому конкурсу ми сподіваємося не лише публічно відзначити кращих роботодавців, а й зібрати досвід успішної практики в Україні. Цей досвід Проектом буде систематизовано у збірку та поширено. Маємо надію, що це стане гарним прикладом для інших роботодавців, які прагнуть долучитися до руху соціально відповідального бізнесу, зокрема по відношенню для людей з інвалідністю», – відзначила Голова Організаційного комітету конкурсу, Менеджер Проекту «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості» Олена Іванова.

До участі в конкурсі запрошуються всі підприємства, організації та установи, які працюють в Україні, в тому числі і громадських організацій інвалідів. Організатори планують відзначити учасників у п’яти номінаціях.

Підприємства чи організації, які впроваджують програму корпоративної соціальної відповідальності, що містить положення щодо працевлаштування та організації зайнятості людей з інвалідністю мають чималі шанси перемогти в номінації Корпоративна соціальна відповідальність.

В номінації Гідна праця організатори планують відзначити ті підприємства чи організації, які здійснюють пристосування робочих місць для працівників з інвалідністю шляхом використання спеціального обладнання, програмного забезпечення та інших засобів. Критерієм визначення переможців тут є також забезпечення індивідуального підходу в організації робочого місця шляхом адаптації робочих функцій, режиму праці та відпочинку під потреби, функціональні можливості або обмеження працівника.

Переможцями в номінації Інтеграція організатори бачать підприємства чи організації, які забезпечують інтеграцію працівників з інвалідністю до трудового колективу через програми наставництва, коучингу, соціального супроводу; командоутворюючі заходи, а також комунікативні тренінги.

Критерієм визначення переможців в номінації Доступність є забезпечення підприємствами чи організаціями безбар’єрності та доступності об’єктів для працівників з функціональними обмеженнями: пандусів, підйомників, звукових чи світлових індикаторів, позначок тощо. Впровадження програми транспортного забезпечення та налагоджені канали та способи комунікації, що враховують потреби працівників з сенсорними обмеженнями (слуху та зору) будуть великими перевагами для учасників, які прагнуть перемогти в цій номінації.

Підприємства чи в організації, де частка працівників з інвалідністю перевищує встановлений норматив, будуть розглянуті як претенденти на перемогу в номінації Відкритість.

До журі конкурсу увійшли експерти в галузі бізнес-управління, реалізації програм розвитку суспільства, забезпечення зайнятості населення та корпоративної соціальної відповідальності.

Конкурс проводиться з 10 травня по 10 вересня 2011 року.
Дізнатися про умови участі у конкурсі та отримати аплікаційну форму можна за посиланням: http://www.undp.org.ua/contest1.pdf

Leave a Comment