Акцент

«Київстар» презентував майстер-класи з профорієнтації для молоді з проблемами опорно-рухового апарату

«Київстар» презентував майстер-класи з профорієнтації для молоді з проблемами опорно-рухового апарату

   Проблема працевлаштування людей з обмеженнями життєдіяльності є надзвичайно актуальною в країні. За статистикою, кожен 17 українець має особливі потреби та неминуче стикається з складностями при виборі професії. Новий проект «Київстар» та його соціального партнера – громадської організації «Інститут соціальної політики» реалізується з метою підтримки дітей та молоді з порушеннями опорно-рухового апарату у виборі затребуваної професії заради можливості самореалізації в сучасному суспільстві.

   У створенні майстер-класів з професійної орієнтації взяли участь психологи, експерти з питань соціальної реабілітації та рекрутингу, які відповіли на актуальні питання, зокрема: куди звернутися за допомогою, з чого починати, обираючи майбутню професію, де і як здобути необхідні професійні знання та навички. Історії своїх досягнень розказали і самі люди з проблемами опорно-рухового апарату, доводячи на власному прикладі, що успіх напряму залежить від бажання та сили волі. Відео збірку майстер-класів створено для тих, хто стоїть перед обранням майбутньої професії. Це завжди складне рішення, адже правильно обрана професія здатна зробити людину успішною, реалізованою та врешті решт щасливою.

   Жанна Пархоменко, директор з корпоративних зв’язків «Київстар»: «Сучасні технології надають чимало можливостей для освіти, всебічного розвитку та здобуття необхідних якостей і навичок, що можуть суттєво допомогти у профорієнтації молоді. Саме тому сьогодні ми реалізуємо новий проект, що має на меті допомогти дітям та молоді з обмеженими можливостями визначитися з майбутньою професією та відповісти на ряд важливих для майбутнього питань. Сподіваюсь, наш проект стане їм путівником у доросле життя, допоможе зорієнтуватися у сучасних професіях та визначити для себе пріоритетні напрямки розвитку».

Леонід Торба, директор спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №15: «Питання профорієнтації потребує особливої уваги, адже дозволяє людям з обмеженнями можливостей реалізувати себе та інтегруватися у повноцінне суспільне життя. Діти та молодь повинні знати, які предмети є пріоритетними, і дозволять їм у майбутньому визначитися з затребуваною професією. Майстер-класи, створені «Київстар», допоможуть нашим вихованцям повірити у власні сили та зосередитися на найголовнішому – знаннях, професійних навичках та наполегливій праці над самими собою».

   Андрій Шевцов, президент ВГО НТІ «Інститут соціальної політики»: «Стратегічне партнерство Інституту соціальної політики та «Київстар» триває вже майже 10 років. Щороку ми реалізуємо проекти допомоги людям з особливими потребами. Обладнані сьогодні «Київстар» мультимедійні класи нададуть дітям з проблемами опорно-рухового апарату нові можливості у застосуванні новітніх технологій та обранні майбутньої професії».

   Ростислав Курінько, експерт в області КСВ, директор Центру взаємодії бізнесу і суспільства: «В реалізації цієї соціально значимої ініціативи «Київстар» демонструє високі стандарти відкритості. Діалог з експертами та партнерство зі спеціалізованими громадськими організаціями дозволили значно підвищити якість змісту проекту і його практичну затребуваність».

   Корпоративна благодійність – це важлива частина стратегії соціальної відповідальності «Київстар». Компанія вже майже 10 років реалізує загальнонаціональну благодійну ініціативу «Для людей, для країни!», у рамках якої надає інноваційні технології та засоби для покращення комунікацій, а також спеціалізоване обладнання навчальним та медичним закладам. Особливу увагу «Київстар» приділяє дітям та молоді з особливими потребами, допомагаючи їм інтегруватися в суспільне життя, сприяючи наданню більш широких можливостей для розвитку та соціалізації. У рамках програми компанія реалізує багато заходів, що надають дітям та молоді можливості для впевненого старту в самостійне життя і вселяють у них віру в свої сили. Наразі «Київстар» обладнав сучасні мультимедійні кімнати в 10 спеціальних школах-інтернатах по всій Україні та представив їх вихованцям серію профорієнтаційних майстер-класів, завдяки чому діти отримають нові можливості для навчання, спілкування та розвитку.

Leave a Comment