Акцент

ДТЕК планує вкласти у соціальні програми близько 60 млн грн

ДТЕК планує вкласти у соціальні програми близько 60 млн грн

   Компанія ДТЕК відзначає, що у цьому році будуть подвоєнні інвестиції у програми соціального партнерства на тих територіях, де присутня компанія.Про це під час засідання Координаційного Комітету Соціального Партнерства ДТЕК розповів генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тімченко.За його словами, 2011р. та початок 2012 року були знаковими для компанії, якій вдалося втілити плани по розширенню свого бізнесу. Однак, на цьому ДТЕК не планує зупинятися. «За своїми масштабами ми можемо говорити, що компанія ввійшла в Лігу Чемпіонів енергетичних компаній Європи. Наша ціль – завоювати чемпіонський кубок в енергетиці Європи», – наголошує Максим Тімченко.

   Він пояснює, що мета компанії – платити найвищі зарплати своїм працівникам, щоб міста, де є присутня компанія, ставали найкращими, найкомфортнішими для життя. Щоб підприємства ДТЕК стали прикладом по безпеці праці. Загалом у компанії проаналізували, якими вони хочуть бачити себе через 20 років. І напрацювали 6 векторів бізнесу. Одними з цих векторів є суспільство та люди. Адже, як пояснює Максим Тімченко, нічого неможливо реалізувати, досягти без професійних людей. Відтак, компанія ДТЕК спрямовує чималі зусилля на навчання своїх працівників, що, як відзначає ген директор. Вже є вкладом в розвиток суспільства.

   Загалом у структурі ДТЕК працює близько 100 тисяч чоловік. «ДТЕК має бути соціально відповідальна компанія. Ми несемо відповідальність за цих людей, їх сім’ї, міста, де вони живуть», – наголошує Максим Тімченко. Основні проблеми, над якими працює ДТЕК, це вирішення екологічних проблем, проблем в галузі охорони здоров’я, законодавчих проблем на територіях, де присутня компанія.»Ми повинні брати активну участь в модернізації нашої країни. Ми повинні буди соціально відповідальні не лише в лозунгах, але й на ділі. Адже компанія може успішно працювати лише там, де живуть щасливі, здорові люди. Де прибрані вулиці, чисте місто, розвинена інфраструктура», – пояснює гендиректор компанії.

   І тому, без системного підходу до вирішення цих проблем, за його словами, не обійтися. Якщо торік на програми соціального партнерства було витрачено близько 30 млн грн, то цього року ДТЕК планує подвоїти цю суму. Ініціативи компанії, як пояснив Максим Тімченко, в першу чергу стосуватимуться їх працівників, сімей цих людей, жителів міст, де присутня компанія, громадських організацій тощо. Фінансові ресурси будуть скеровані передусім на регіони, де присутня компанія. Також зусилля ДТЕК будуть направлені на запровадження енергоефективності в сфері комунальних послуг, на зміну стратегій міст, розвиток малого бізнесу, розвиток середньої технічної освіти тощо.

   Як на практиці виглядає соціальна відповідальність компанії ДТЕК, розповів ЗІКу міський голова міста Бурштин Петро Курляк. За його словами, з приходом компанії ДТЕК в місто, почалася досить плідна ефективна робота щодо реалізації необхідних для міста проектів, реальна допомога у вирішення міських проблем, які не вирішувалися останні 10 років. «Є вже зреалізовані проекти, проекти, які реалізуються зараз, і є напрацювання на майбутнє. Ця робота дасть можливість вивести місто на вищий рівень, як функціонування міста загалом, так і підвищення добробуту населення. І ми відчуваємо реальний ефект від цього. Є позитивна динаміка всестороннього розвитку міста. Тому таку співпрацю ми оцінюємо лише позитивно і надіємося на її продовження», – каже Петро Курляк.

   Торік компанія ДТЕК вклала у м. Бурштин близько 5 млн грн. Було відремонтовано басейн, який не функціонував кілька років, проведено енергоаудит міста, який дозволить реально побачити проблеми міста, придбано медичного обладнання на 220 тис. грн для пологового відділення, профінансовано реконструкцію будинку, який потерпів від пожежі тощо. «У 2012 р. планується реалізувати, завдяки ДТЕК, проект надання статусу міста обласного підпорядкування. У цьому році планується збудувати також сміттєпереробний завод для Бурштина», – розповів мер.

Leave a Comment