Новости

ДТЕК допомагає приймати 10 тис. переселенців із зони бойових дій

ДТЕК допомагає приймати 10 тис. переселенців із зони бойових дій

10 тисяч вимушених переселенців із Донбасу ДТЕК допомагає приймати в мирних містах у межах Гуманітарного штабу «Допоможемо». 1500 співробітників ДТЕК і мирних жителів компанія перевезла із зони бойових дій. 25 серпня ДТЕК перевіз до Ладижина 39 жителів Зугреса. Компанія взяла на себе всі витрати на проживання та харчування, допомагає переселенцям розміститися на новому місці. У містах, де триває війна, ДТЕК відновлює світло та водопостачання, підвозить питну воду і продукти, купує медикаменти для лікування мирних жителів.

ДТЕК допомагає приймати 10 тис. переселенців із зони бойових дій УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

25 серпня ДТЕК перевіз 39 жителів із міста-енергетика Зугреса Донецької області до міста-енергетика Ладижина Вінницької області. Зугрес вже більше тижня зазнає обстрілів, є загиблі, зокрема, і співробітники ДТЕК. За останні два місяці ДТЕК допоміг 250 жінкам і дітям виїхати із Зугреса до мирних міст — Енергодара, Запорізької області, Зеленодольська, Дніпропетровської, тепер — до Ладижина.

«Всіх переселенців ми зустріли зі щирою турботою й теплом. Енергетики завжди допомагають один одному, — розповідає начальник цеху ремонту обладнання ДТЕК Ладижинської ТЕС Ігор Кравець. Колегам із ДТЕК Зуївської ТЕС ми допомагаємо знайти роботу на нашій станції».

Матері дітей шкільного віку вже оформляють дітей до школи. Всі хочуть повернутися додому, але поки це неможливо. Отже, треба буде розв’язати всі обов’язкові питання — робота, житло, лікарня і школа. Наприклад, мама 8-місячного Микити сьогодні ставить малюка на облік до Ладижинської міської лікарні.

«Через складну ситуацію в Зугресі пропустили кілька важливих щеплень, тепер треба наздоганяти графік», — розповідає жінка.

Щойно в містах Донецької та Луганської областей почалися бої, ДТЕК узявся допомагати людям, які вирішили виїхати із зони військових дій. Також ДТЕК і далі допомагає своїм співробітникам, які залишилися в містах, де ведуться бої.

Від початку бойових дій на Донбасі ДТЕК реалізував низку гуманітарних ініціатив:
– 4,3 млн грн виділив ДТЕК на оплату виїзду з міст, де йде війна, проживання та харчування в санаторіях-профілакторіях, базах відпочинку, придбання одягу та необхідних речей.
– 2,8 млн грн ДТЕК виділив безпосередньо й через Міжнародну організацію Червоного Хреста для лікарень у містах, де велися бойові дії. Лікарні гостро потребують додаткових медикаментів і медичного обладнання. ДТЕК допоміг придбати медикаменти для лікування потерпілих мирних жителів Донецька, Щастя, Курахового, Добропілля, Макіївки, Мар’їнки, Горлівки, Артемівського району, Свердловська, Ровеньків.
– 500 тис. грн направив ДТЕК на розв’язання проблеми відсутності води у зв’язку з пошкодженням водогонів у Донецькій і Луганській областях. ДТЕК допомагає забезпечувати жителів водою у 8 містах, де розташовані шахти й ТЕС компанії — у Кураховому, Добропіллі, Білозерському, Білицькому, Новодонецькому, Ровеньках, Свердловську, Червонопартизанську. ДТЕК закупив і встановив баки, розвозить питну воду автоцистернами, підвозить технічну воду — адже з нею іноді навіть більша проблема, ніж із питною. Промислові підприємства ДТЕК допомагають відновлювати свердловини, встановлюють потужніші насоси для підкачування води, прокладають нові ділянки водогонів.

«Сьогодні в містах діяльності ДТЕК перебувають понад 10 тис. людей, які виїхали із зони військових дій. У Кураховому — 4,5 тис. переселенців, у великому Добропіллі — приблизно 3 тис., в Енергодарі — 1 тис. осіб, у Павлограді — теж 1,5 тис. осіб. Разом із міською владою ми знаходимо їм житло, доставляємо продукти та медикаменти, розвозимо воду. За липень-серпень на гуманітарні ініціативи ДТЕК направив 7,5 млн грн»,повідомила Тетяна Оверіна, директор із регіональної політики ДТЕК.

Нагадаємо, що Гуманітарний штаб «Допоможемо» Ріната Ахметова від початку військових дій вже евакуював 21 тис. осіб, із них 9 тис. осіб — дітей. Для понад 52 тис. мирних жителів штаб «Допоможемо» доставив у зону бойових дій адресну гуманітарну допомогу. Вимушені переселенці почали отримувати також гуманітарну допомогу, яку було доставлено 23–24 серпня у складі зі 100 вантажівок першого ешелону гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. Міські та районні центри соціальної допомоги отримали продуктові, дитячі та гігієнічні набори: у Маріуполі — 10 420 наборів, у Новоазовському районі — 6 700 наборів і Першотравневому районі — 1 460. До складу першого ешелону (100 фур) загальною вагою понад 2 000 тонн входить 200 000 продуктових наборів. Для жителів визволених міст, у яких масово проживають переселенці, а також для інших компактних місць їхнього проживання, передадуть гігієнічні набори в кількості 10 000 шт., що покриє потреби на один місяць для сім’ї із 3-х осіб. Також сім’ї у визволених містах і переселенці з дітьми отримають дитячі набори (дитяче харчування, памперси) у кількості 5 000 шт.

Leave a Comment