Акцент

ЗАСІДАННЯ З ПРИВОДУ ПОЧАТКУ ПРОЕКТУ «РОЗВИТОК МЕРЕЖІ ПРАВОВОЇ ПІДТРИМКИ У СФЕРІ ВІЛ/СНІД»

ЗАСІДАННЯ З ПРИВОДУ ПОЧАТКУ ПРОЕКТУ «РОЗВИТОК МЕРЕЖІ ПРАВОВОЇ ПІДТРИМКИ У СФЕРІ ВІЛ/СНІД»

   В Україні розпочинається реалізація нового проекту Європейського Союзу «Розвиток мережі правової підтримки у сфері ВІЛ/СНІД». Основна мета проекту, який триватиме два роки і який реалізуватиме ВБО «Всеукраїнський правозахисний рух «ГІДНІСТЬ» – покращення життя людей, що живуть з ВІЛ, та представників уразливих груп населення, через захист їхніх прав на надання якісних послуг з профілактики і лікування, шляхом створення та розвитку безкоштовної юридичної підтримки цих верств населення України.
Під час засідання ви дізнаєтесь про мету, завдання і основні заходи, які будуть здійснюватися в рамках проекту протягом наступних 24 місяців.

   Місце проведення: Представництво Європейського Союзу в Україні, вул. Кругло-Університетська, буд. 4B, м. Київ (конференційна зала 3-й поверх).

   Дата і час проведення засідання: 24 лютого 2012 р., 10:00 – 11:30.

   Серед запрошених:

· Хосе Роман Леон Лора, Керівник відділу програм допомоги з питань економічного співробітництва, соціального та регіонального розвитку, Представництва ЄС в Україні.
· Олена Єщенко, заступник Голови Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань.

   Прохання акредитуватись до 18:00 23 лютого 2012 року за телефоном 044 237 6477 (контактна особа – Альона Гроза) чи по е-мейл: [email protected]

   Всеукраїнська благодійна організація «Всеукраїнський правозахисний рух «Гідність» заснована з ініціативи та завдяки підтримці Представництва Організації Об\’єднаних Націй в Україні 21 липня 2008 року. Меморандум про наміри від 16 жовтня 2008 року, що був ініційований провідними ВІЛ-сервісними організаціями України, став основою створення організації. Президент «Гідності» Тетяна Бордуніс має 30-річний досвід роботи адвокатом і великий досвід захисту прав громадян України. У 2004 році вона почала працювати у Всеукраїнській мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, в якій створила юридичний відділ. Під час роботи у провідній ВІЛ-сервісній організації Т. Бордуніс і юристи юридичного відділу створили значну кількість справ із захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, та представників уразливих груп населення. Першим прецедентом захисту прав ВІЛ-позитивних пацієнтів в Україну стала справа Олексія Волошина з смт. Нові Санжари Полтавської області. Дізнайтеся більше інформації про «Гідність» на www.gidnist.com.ua

Leave a Comment