Новости

Найстаріший журнал для дітей в країні „Однокласник” назвав талановитих юних журналістів. (украинский язык)

Найстаріший журнал для дітей  в країні „Однокласник” назвав талановитих юних журналістів. (украинский язык)

Найстаріший журнал для дітей в країні „Однокласник” назвав талановитих юних журналістів
„Твій погляд”: траєкторія успіху

Другий рік журнал шукає серед своїх читачів талановитих дітей. 10 грудня відбулося нагородження переможців конкурсу юних журналістів „Твій погляд – 2008”. Учасники творчого змагання – учні середніх шкіл, а також студенти навчальних закладів ІІ рівня акредитації. Як і минулого року, юні журналісти змагалися у двох номінаціях, а журі шукало кращих „серед тих, хто пише” і „серед тих, хто фотографує”.
„Острів любові”, „Хамство у школі”, „Моя хата НЕ скраю”, „Портрет друга”, „Спинися, мить!”, „Фоторепортаж” – кожен юний журналіст мав змогу написати про те, що йому болить чи з чого він щасливий. Й читачі відгукнулися – активно писали до редакції про кумедні пригоди домашніх улюбленців, релігію та моральність у сучасному суспільстві, долю дітей-сиріт, дивовижні історії та легенди рідного краю.
– На конкурс цього року надійшло понад тисячу робіт, а це удвічі більше, ніж торік. Конкурс охопив усю країну, і найактивнішими виявилися Чернігівщина, Черкащина, Донеччина, Дніпропетровщина та Хмельниччина. Ще один висновок: дуже добрих робіт було незрівнянно більше, ніж минулого року, – прокоментував перебіг конкурсу голова журі, редактор журналу „Однокласник” Сергій Іванюк.
Лауреати конкурсу „Твій погляд – 2008” – Ганна Померанська, Богдан Толкач, Єлизавета Попкова, Анастасія Галата, Юлія Катинська, Євгенія Пікулик, Дарія Родіонова, Олександра Бичковська, Ганна Мушинська, Олександра Пригорницька. Їм вручено почесні дипломи та посвідчення позаштатних авторів журналу \”Однокласник\”. Найцікавішими та найкращими визнано статті десятикласниці Ясі Ніконової (Київська область). Її новела „Борис” вразила членів журі безвихіддю ситуації: маленький хлопчик-сирота дружить лише з собакою й зовсім не довіряє людям.
– Історія вигадана, але дуже повчальна не тільки для дітей, а й для дорослих, – говорить Ярослава. – А от стаття „Мобільні розваги” – цілком реальна: у нашій школі я бачила, що жорстокість, заснята на відео через мобільний телефон, смішить та розважає дітей. Це неправильно, це жорстоко, й оцінку цьому треба давати на сторінках ЗМІ.
Серед фоторобіт кращою визнана світлина 15-річної Діани Лохтенко з Миколаївщини. Ясю Ніконову було нагороджено ноутбуком, а Діані Лохтенко вручено цифровий дзеркальний фотоапарат. Призи – ноутбук, фотоапарат та флеш-карти переможцям та лауреатам конкурсу надала Група компаній \”ФОКСТРОТ\”.
– Підтримка талановитих дітей – частина філософії нашого бізнесу, – прокоментував партнерство генеральний директор управляючої компанії ГК „ФОКСТРОТ” Володимир Шульмейстер. – Будь-який рух вперед має траєкторію свого розвитку: точку „А”, з якої починається рух, й точку „В” – куди ставити наступну ногу. Думаю, відправна точка „А” у цих дітей вже є – успішна участь у конкурсі авторитетного вітчизняного видання, й траєкторію їх життєвого успіху задано.

Організатори конкурсу „Твій погляд”-2008:
Журнал „Однокласник”– найстаріший журнал для дітей в Україні, у травні минулого року вийшов 1000-й номер, а у жовтні 2008 року журнал відсвяткував 85-річний ювілей. Це однозначний рекорд серед щомісячних видань країни. Сьогодні „ОК” – це сучасне ілюстроване повноколірне видання, покликане задовольняти інтереси юних читачів (наша аудиторія – 12 – 17 років) у художніх, публіцистичних та інформаційних текстах.
Група компаній „ФОКСТРОТ” – одна з найбільших комерційних структур України, котра стабільно працює в економічному просторі країни й активно впливає на розвиток громадянського суспільства в державі. Розвиває торгівельні мережі „Фокстрот. Техніка для дому” (221), „Фокстрот. Цифрова техніка” (24), «FoxMart» (34) «Техношара» (17) та «Секунда» й «Montres» (54 магазини). У 2007 році ГК „ФОКСТРОТ” стала кращою у номінації „Меценат” у конкурсі-рейтингу „Бренд-року України-2007” та переможцем першого Національного конкурсу „Благодійник року-2007” у номінації „Національна бізнес-структура”.

Leave a Comment