Новости

Смілива стежка від «Колиски» до мами

Смілива стежка від «Колиски» до мамиСмілива стежка від «Колиски» до мами

За статистикою, в Україні в середньому з 55 дітей, що стають сиротами, 47 – усиновлюються, й це непогана динаміка, адже у 2004 році щодня сиротіли 70 дітей, з яких лише 30 потрапляли до сімей

Унікальний виховний заклад в Україні відсвяткував 9 років з дня народження. Недержавний «Дитячий будинок «Колиска дитячої надії» у с. Новосілках, що під Києвом, має стабільно високі показники результативності роботи з національного усиновлення своїх вихованців. Лише минулого року 13 з 19 вихованців дитячого будинку \”Колиска дитячої надії\” знайшли нові сім\’ї! Результативність роботи з пошуку сім’ї для дітей вражає й цього року: минулого тижня 6 малюків переїхали з «Колиски» до своїх нових українських (що важливо!) мами й тата.

– Секрет такої успішної роботи – у правильно організованій реабілітації дитини, – розповідає директор закладу Тетяна Петруннікова. -. Зусилля майже двох десятків працівників установи спрямовані в першу чергу на подолання наслідків педагогічної занедбаності вихованців будинку, обґрунтованої попереднім досвідом знаходження в несприятливих умовах. Ми створюємо таку атмосферу в нашому маленькому соціумі, що діти самі «витягують» одне одного до рівня маленької особистості, а індивідуальний підхід вихователів до кожної дитини лише підсилює результат дитячих прагнень бути активним та цікавим для потенціальних усиновлювачів. Стратегічна мета – вивести дитину на стежинку від «Колиски» до майбутньої родини.

Ще одна ознака унікальності закладу – це один з перших в Україні ліцензованих приватних дитячих будинків. «Колиска дитячої надії» – осередок домашнього комфорту, з рівнем добробуту заможної багатодітної родини. Недержавний виховний заклад розвивається завдяки допомозі приватних осіб, благодійних фондів та бізнес-структур, і при цьому може похвалитися відмінними умовами життя маленьких вихованців.

Смілива стежка від «Колиски» до мами

Постійні помічники «Колиски» – Благодійні фонди «Зоряна мрія», Група компаній «ФОКСТРОТ», Національний авіаційний університет, вітчизняні шоу-зірки та політики. Так у свято Благовіщення та День народження «фокстротівці» порадували вихованців «Колиски дитячі надії» спортивними костюмчиками, розвиваючими та м’якими іграшками, а також дитячим будиночком-гіркою для колективних розваг.

– Дружба Групи «ФОКСТРОТ» з «Колискою дитячої надії» триває вже третій рік і кожна зустріч із її вихованцями – радість для всіх її учасників, – говорить генеральний директор управляючої компанії Групи «ФОКСТРОТ» Володимир Шульмейстер. – Вона – частина філософії розвитку бізнесу, етап соціального проекту «Велике серце маленького життя» й бажання підтримати національну систему турботи про державних дітей, підсиливши її власною небайдужістю до тих малюків, хто вже крокує від небайдужих вихователів до своїх прийомних батьків.

Смілива стежка від «Колиски» до мами

Leave a Comment