Новости

Глобальний договір ООН за підтримки НАСК «Оранта» популяризуватимуть практики «зеленого офісу» серед компаній України

Глобальний  договір ООН за підтримки НАСК «Оранта» популяризуватимуть практики «зеленого офісу» серед компаній УкраїниГлобальний договір ООН за підтримки НАСК «Оранта» популяризуватимуть практики «зеленого офісу» серед компаній України

КИЇВ, 7 липня 2009. Мережа Глобального договору України за підтримки з НАСК «Оранта» ініціювала проект з популяризації практик «зеленого офісу» серед представників українського бізнесу. «Зелений офіс» – це концепція управління організацією, що дозволяє зменшити її негативний вплив на навколишнє середовище шляхом максимального збереження ресурсів та енергії і зменшення кількості відходів.

В рамках проекту буде проведене дослідження серед українських компаній та підготовлена й надрукована науково-популярна брошура з описом кращих практик реалізації принципів «зеленого офісу» в Україні та в світі. Брошура має на меті доступно розповісти про переваги «зеленого офісу» для керівників компаній та стати практичним інструментом для спеціалістів, відповідальних за питання корпоративної соціальної відповідальності в компаніях .

У вересні 2009 року матеріали дослідження буде розміщено на сайті партнера проекту – Національного університету «Києво-Могилянська академія» (www.greenоffice.ukma.kiev.ua), а найкращі кейси будуть опубліковані у брошурі. Участь у публікації є безкоштовною для всіх компаній, які візьмуть участь у дослідженні, завдяки фінансовій підтримці НАСК «Оранта».

Реалізації принципів «зеленого офісу» не залежить від сфери бізнесу компанії, її розміру або фінансового стану. Філософія «зеленого офісу» – це не тільки доказ соціально відповідального ставлення до навколишнього середовища, але й ефективний механізм заощадження коштів у довгостроковій перспективі, що є особливо актуальним наразі під час економічної кризи. Це також важливий елемент корпоративної культури, орієнтованої на турботу про навколишнє середовище, що в свою чергу підвищує працездатність і лояльність співробітників.

Кейси, наведені в брошурі, практично доведуть ці та інші переваги та окреслять шляхи реалізації принципів «зеленого офісу».

Більше інформації щодо участі в проекті за телефоном 253 93 63 (Анна Данилюк) чи +8 097 38 33 708 (Ігор Сиваш) та на сайтах www.globalcompact.org.ua та www.oranta.ua.

Інформаційна довідка:

Глобальний Договір ООН є ініціативою, спрямованою на сприяння соціальній відповідальності бізнесу та підтримку вирішення підприємницькими колами проблем глобалізації та створення більш стабільної та всеохоплюючої економіки. На сьогоднішній день до Глобального договору приєдналося більше ніж 6 500 компаній та організацій з більш як 130 країн світу. В Україні мережа налічує 140 учасників. http://www.globalcompact.org.ua/ua

НАСК «Оранта» — найбільша страхова компанія класичного страхового ринку України. У грудні 2008 р. компанія підписала Глобальний Договір Організації Об’єднаних Націй і привселюдно задекларувала свою прихильність принципам соціально відповідального бізнесу. НАСК «Оранта» співпрацює із професійними українськими й міжнародними організаціями у сфері КСВ, бере участь у роботі комітетів і робочих груп Американської Торговельної Палати і Європейської Бизнес-Асоціації. За результатами незалежного рейтингу НАСК «Оранта» отримала найвищий рейтинг А+ серед соціально відповідальних компаній. Пріоритетом у роботі НАСК «Оранта» є проблематика дітей-сиріт в Україні та сприяння розвитку українського спорту, наприкінці 2008 року в компанії розпочато проект втілення практик Зеленого офісу. НАСК «Оранта» як лідер ринку відчуває пряму відповідальність за майбутнє держави, вбачаючи свою місію в розвитку суспільства, упевненого у майбутньому.

Leave a Comment