Новости

200 веселих жирафів, зроблених власноруч українцями, вирушають до Норвегії!

200 веселих жирафів, зроблених власноруч українцями, вирушають до Норвегії!

18 квітня, напередодні Всесвітнього Дня землі, близько сотні киян долучилося до неординарного міжнародного проекту «Один мільйон жирафів» норвежця Ола Хелланда. Цього дня колекція довгошиїв поповнилася одразу сотнями веселих тваринок від України завдяки добровільному всеукраїнському центру по збору жирафів – інтелектуальному клубові «Розумна ресторація». Дорослі та діти різного віку, зібравшись тут сім’ями або компаніями друзів, забувши про усе на світі, захоплено ліпили, малювали, складали із паперу, зшивали та вишивали тваринок із найбільшим у світі серцем.

Приєднатися до цього незвичного позитивного дійства могли усі охочі. Участь у майстер-класах була безкоштовною, а навчитися дійсно було чому. Протягом усього дня майстри допомагали здобути навики за напрямами: «Брошка з фетру», «М’яка іграшка», «Декупаж на тканині», «Розпис тканини», «Орігамі». Окрім цього, гостей пригощали цікавими фактами із життя найвищих ссавців на планеті. У результаті учасники переконалися, що іграшка-жираф може принести стільки ж радості та позитивних емоцій, як і всім відомий ведмедик, а прикраси із зображенням цього довгошия можуть стати справжньою родзинкою образу.

Ідея такого заходу дійсно незвична, але найважливіше тут навіть не це. «Сьогодні у нас вийшов день, сповнений емоцій та присвячений незвичному задуму хорошої людини, – прокоментувала Ірина Голуб – керівник проекту «Розумна ресторація». – Але нам би дуже хотілося, щоб такий заряд позитивних вражень та натхнення кияни могли отримувати і у майбутньому. Філософія нашого клубу – це духовний розвиток та навчання прикладним мистецтвам, тому подібні масові акції плануємо ініціювати і надалі – запрошуємо всіх охочих долучатися!».

Судячи із емоцій, що панували цього дня у клубі, створити позитив дійсно вдалося. «Ми сюди прийшли із друзями, всією компанією, – розповів Юра Коломієць, учасник двох майстер-класів. – Вчилися робити брошки та декупаж на тканині. Правда, мій жираф вийшов більше схожим на корову, але впевнений, що наступного разу вийде краще». А за відгуками тих, хто не вперше завітав до клубу, подібні емоції тут можна знайти у будь-який час. «Раніше ми вже були на майстер-класах із декупажу, розпису на склі, а також робили ведмедиків, – поділилася інша учасниця, Тетяна Мисакович, рекламіст. – Сьогодні от прийшли до клубу всією сім’єю. Хотілося б ще послухати якусь із спеціальних лекцій, що проводить клуб, але поки що на це бракує часу».

Ближче до завершення дня стіни «Розумної ресторації» заповнили малюнки із іменами авторів, а серед них були і дворічні юні таланти, і творчі особистості, які прийшли вже із дітьми чи внуками, при чому далеко не всі із них були мамами чи бабусями. Серйозні чоловіки так само зосереджено, як і їх діти, творили все нових жирафів за допомогою фарб та олівців.

Окремий майстер-клас зі створення колажів було проведено спеціально для дітей із притулку. Хоч вони і не звикли до подібних занять, і серед них були старші, сімнадцятилітні підлітки, яких особливо важко чимось захопити, до кінця майстер-класу кожен із них гордо демонстрував свого жирафа, створеного із фрагментів глянцевих журналів.

Завершенням дійства стало колективне фото жирафоманів біля знаменитого будинку із жирафами на вулиці Володимирській. А малюнки, пухнасті фігурки, брошки, яскраві торбинки з жирафами, створені власноруч киянами, поповнять міжнародну сім’ю жирафів та вже незабаром у вигляді дбайливо підготованого детального фотозвіту вирушать до Норвегії. Виставку жирафів можна буде подивитися до 25 квітня у магазині «Київський ведмедик».

Партнерами заходу виступили PR-агентство CLEVER Group та магазин «Київський ведмедик». Окрема подяка від організаторів майстриням Лесі Марчук, Світлані Смагловій, Наталці Циголко, Аліні Копиці, Ользі Кідаловій, Ірині Вальчук, фотографу Катерині Хижняк.

200  веселих жирафів, зроблених власноруч українцями, вирушають до Норвегії!

Довідка.
Про проект «Один мільйон жирафів»: Усе почалося з того, що дизайнер Ола Хелланд, намагаючись довести силу і вплив Інтернету на сучасне суспільство, побився об заклад із другом, що через глобальну мережу можна зібрати величезну колекцію будь-чого… наприклад, із одного мільйону жирафів. У результаті, увесь світ зараз захоплений цією дивовижною ініціативою. Жителі Німеччини надіслали дизайнеру більше 160 тисяч жирафів, Великобританії – 143 тис. Основна вимога – жирафи мають бути виготовлені власноруч із будь-яких матеріалів; не зараховуються лише комп’ютерно створені тваринки. Закінчити збір необхідно до 31 грудня 2010 року. До одного мільйону зараз залишилось трохи більше 280 тисяч жирафів. Глянути на колекцію, в якій вже є і близько однієї тисячі жирафів із України, можна на сайті: http://www.olahelland.net/giraffes/.

Про інтелектуальний клуб «Розумна ресторація»:
«Розумна ресторація» – клуб інтелектуального дозвілля. Це незвичайні навчальні курси, заняття, тренінги, лекції. Її створено для тих, хто прагне збагатити свій досвід корисними знаннями і навичками, бажає розширити коло свого спілкування, цікавиться різноманітними галузями науки, суспільного життя та культури. Тут є інтелектуально-духовне меню і для турботливих активних батьків, що шукають інформацію про сім’ю, дитяче виховання і розвиток; і для малечі віком від 1 до 7 років та школярів; і для тих, хто бажає навчитися робити гарні речі своїми руками.
Більш детально: http://foodformind.com.ua/

Leave a Comment