Новости

Локальні соціальні інвестиції бізнесу

Локальні соціальні інвестиції бізнесу

02 червня, Миколаїв –в Корабельному районі розпочав свою роботу Центр раннього розвитку “Кольори” для дітей віком від 1 до 5 років.

Це новий пілотний соціальний проект, ініціаторами якого виступили молодіжна організація “Оберіг дитинства” і Фонд “Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні”. Реалізується проект під егідою Фонду громади Корабельного району за підтримки представників малого бізнесу району і Миколаївського глиноземного заводу компанії РУСАЛ.

Цілі проекту :
1) вивчити попит серед жителів району на створення додаткових умов для виховання здорової і усебічно розвиненої дитини;
2) організувати змістовне дозвілля 70 дітей у віці від 1 до 5 років в літній період часу.

Усі заходи спрямовані на підготовку дітей до школи і переходу з молодших груп дитячих садочків в старші. У команді проекту – викладачі із стажем педагогічної діяльності. Основний принцип роботи центру – індивідуальний підхід.

За повідомленням керівника Центру Олени Глизіной, діяльність здійснюється за такими напрямками:
− загальна моторика (заняття з гімнастичними м\’ячами, на ортопедичних килимках, з елементими гімнастики, танцю, рухливі ігри тощо);
− дрібна моторика (малювання пальчиковими фарбами, ліплення, аплікація, декоративний розпис, орігамі, лялькоплетіння, шнурування, бісероплетіння);
− розвиток мови (дидактичні і сюжетно-ролеві ігри, читання, письмо, рахунок тощо);
− “етюди душі” (творчий розвиток дитини: музика, хореографія тощо).

– Робота такого Центру для малюків мене зацікавила відразу, – сказала Наталя Петрова, мама дитини, яка прийшла сьогодні перший раз на заняття до Центру, – Вже зараз бачу для себе багато плюсів – заняття проходять поряд з будинком, кваліфіковані педагоги, дуже різноманітна і насичена навчальна програма. За усього бажання особисто сам такі заняття не проведеш. Крім того, імпонує прагнення організаторів вивчати потреби дітей і батьків і впроваджувати ті напрями, які цікавлять більшість жителів району.

За словами Дмитра Мурашка, директора ЦСП, особливістю проекту є участь в його реалізації бізнесменів. Так, приватний підприємець Ганна Скрипка безкоштовно обладнала спеціальними меблями дитячу кімнату, а Валерій Черниш надає матеріально-технічну підтримку спортивним інвентарем, канцприладдям, ін. Подібні прояви свідчать про високу зацікавленість жителів в створенні кращих умов для розвитку своїх дітей і онуків.

Завдяки зусиллям усіх партнерів і вагомому добровольчому внеску ініціаторів, педагогів, усі заняття в Центрі раннього розвитку здійснюються на безкоштовній основі. “Кольори” працюють з понеділка по суботу, з 09-00 до 19-00, за адресою: пр. Жовтневий, 325/1, Центр соціальних програм РУСАЛу, тел.: 099-291-05-85.

Leave a Comment