Новости

ПЕРШИЙ ВІДКРИТИЙ УРОК У «КОЛЬОРАХ»

ПЕРШИЙ ВІДКРИТИЙ УРОК У «КОЛЬОРАХ»

Миколаїв, 4 серпня 2010 – Учора в Центрі раннього розвитку «Кольори» відбувся відкритий урок. Центр працює вже місяць, і це перший показовий захід його вихованців.

Маленькі артисти та їх педагоги підготували концерт, присвячений 30-річчю Миколаївського глиноземного заводу, оскільки саме з цим промисловим гігантом пов\’язано життя практично усіх батьків дітей «Кольорів».

Дмитро Мурашко, директор ЦСП: «Цей пілотний соціальний проект, ініціаторами якого виступили молодіжна організація «Оберіг дитинства» і Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні, реалізується під егідою Фонду громади Корабельного району за підтримки представників малого бізнесу району й Миколаївського глиноземного заводу ОК РУСАЛ».

Зазвичай підготовчі шкільні групи, творчі гуртки існують для дітей з 5-ти років. Багатьох мам таке не влаштовувало. Їм хотілося, щоб з найперших років свого життя дитина отримувала необхідні навички, знання. Щоб поруч були педагоги, які допоможуть вирішити будь-які проблеми. Тому відкриття Центру «Кольори» стало для них справжнім подарунком. Тут працюють висококваліфіковані фахівці, які використовують передові методики виховання українських і зарубіжних спеціалістів.

Олена Глизіна, керівник проекту: «Ті методики програм, які визнані кращими в Росії, ми вважаємо найбільш прийнятними для наших дітей, тому вибрали саме їх. Адаптували, додали свої власні розробки, плюс затверджену в МОН України дитячу програму «Я у Світі».

Діти займаються з понеділка по суботу, всього 27 уроків на тиждень. Групи – від 6 до 8 чоловік, тривалість уроку – до 45 хвилин. Жоден центр не може похвалитися такою насиченістю програми, говорить педагог проекту Ольга Мєшкова. Для дітей тут усе: і обладнана на кошти бізнесменів району ігрова кімната, і технічне оснащення, щоб діти могли дивитися невеликі пізнавальні програми. Все це спрямовано на підготовку дітей для їх переходу з молодших груп дитячих садів до старшої, а надалі повинно допомогти їм адаптуватися в школі.

За словами Єгора Доманського, працівника основного виробництва МГЗ і батька дитини, – майже завжди, після занять, наша 2-річна донька йти не хоче з центру, чекає продовження.

Як відмічає Олена Глизіна, головний принцип роботи центру «Кольори» – індивідуальний підхід і упевненість, що починати займатися розвитком дитини треба з раннього дитинства.

Наприкінці серпня вихованців Центру чекає черговий відкритий урок, а батьків – участь в оцінці ефективності діяльності «Кольорів» за підсумками двомісячної роботи.

ПЕРШИЙ ВІДКРИТИЙ УРОК У «КОЛЬОРАХ»

ПЕРШИЙ ВІДКРИТИЙ УРОК У «КОЛЬОРАХ»

ПЕРШИЙ ВІДКРИТИЙ УРОК У «КОЛЬОРАХ»

Leave a Comment