Новости

ЦЬОГО ЛІТА В ЖОВТНЕВОМУ РАЙОНІ ОЗДОРОВИЛИ ДОДАТКОВО 300 ДІТЕЙ

ЦЬОГО ЛІТА В ЖОВТНЕВОМУ РАЙОНІ ОЗДОРОВИЛИ ДОДАТКОВО 300 ДІТЕЙ

Миколаїв, 19 серпня 2010 року – у Жовтневої райдержадміністрації відбулося урочисте підведення підсумків проекту «Здорові діти – здорова нація», виконавцем якого є Фонд «Центр соціальних програм» за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження» й сприянні адміністрації Жовтневого району та ОК РУСАЛ.

У рамках проекту в липні й серпні для 300 дітей пільгових категорій, що проживають на території Шевченківської та Галициновської сільських рад Жовтневого району Миколаївської області, були відкриті й функціонували оздоровчі пришкільні табори «Сузір\’я» і «Орлятко».

За інформацією директора ЦСП Дмитра Мурашка у 2009 році вдалося залучити 50 тис. грн. для оздоровлення дітей села Радсад Миколаївського району області. Цього року об\’єм залучених інвестицій за проектом склав понад 118 тис. грн. При цьому важливо відмітити те, що для більше 200 сімей дітей, які взяли участь в проекті, економія для кожного сімейного бюджету склала не менше 340 грн. А сьогодні це чималі кошти.

Беручи участь в проекті, діти змогли реалізувати себе як у спорті, так і в творчості. За участю членів Молодіжної колегії при голові облдержадміністрації, молодіжній організації «Фундація регіональних ініціатив», МОГО «Русич», Миколаївського міського клубу волонтерів для учасників проекту було організовано змістовне й цікаве дозвілля: від тренінгів, майстер-класів і дитячого кіноклубу до навчання проведенню флешмобів, квестів та правилам гри під назвою «мафія». Миколаївській обласний благодійний фонд «Сприяння дітям» провів занняття з арт-терапії. Жовтневый районний Центр соціальних служб для сім\’ї, дітей та молоді провів спеціальні семінари з пропаганди здорового способу життя. За підтримки відділу освіти й відділу молоді та спорту районної адміністрації й сприянні Миколаївського глиноземного заводу ОК РУСАЛ і компанії «Сандора» (входить до складу PepsiCo) проведені спартакіади та змагання на Кубок Літа й Кубок Чемпіонів.

П\’ятдесят найактивніших дітей, які набрали найбільшу кількість рейтингових балів, відвідали Регіональний ландшафтний парк «Гранітно-Степове Побужжя», де змогли впродовж декількох днів оглянути унікальний куточок України й відчути потужність Мігійських порогів річки Південний Буг.

У завершенні урочистого заходу від імені організаторів проекту усім партнерам та учасникам були вручені подяки й пам\’ятні сувеніри.

Leave a Comment