Главная

Виховання пішоходів – турбота держави, громади та бізнесу

Виховання пішоходів – турбота держави, громади та бізнесу

4-12 вересня до Міжнародного дитячого центру «Артек» з’їхалися 450 ЮІРівців з усіх куточків України на ХХХІV Всеукраїнський зліт юних інспекторів руху та ХІV Всеукраїнський конкурс шкільних команд КВН-ЮІР, гості з Білорусії та Росії. Успішно відбувся черговий зліт ЮІРівців, організований Департаментом ДАІ МВС України, Міністерством України у справах сім\’ї, молоді та спорту, Міністерством освіти і науки України в рамках системної профілактичної роботи по вихованню законослухняних юних пішоходів та водіїв.

Відкриваючи змагання, заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник відзначив, що подібні заходи, в яких гра поєднується з навчанням, є надзвичайно ефективними для навчання школярів правилам безпечної поведінки на вулицях та автошляхах.

Протягом тижня учасники зльоту змагалися у конкурсах «Знання правил дорожнього руху», «Юний регулювальник», «Велоестафета», конкурс агітбригад та стінних газет. Як зауважив начальник служби профілактичної роботи Департаменту ДАІ МВС України Євген Кравець, оцінювали конкурси фахівці центру з безпеки дорожнього руху при Департаменті ДАІ МВС України.

Кульмінацією зльоту ЮІРівців у Артеку організатори по праву вважають фінал КВН-ЮІР-2010, тематика якого пов\’язана з роботою ДАІ, дорогами, дорожніми знаками, Правилами дорожнього руху.

– Це було шоу високого рівня, й ми констатуємо ріст підготовки команд-фіналістів до головного змагання у Артеці, – говорить начальник Департаменту ДАІ МВС України Валерій Лозовий. – Важко було визначити переможця, сподобалися усі – колоритні й абсолютно аутентичні команди з Донецької та Чернівецької областей, енергійна команда «Вітаміни» з Київської області, харизматична кіровоградська команда «Жертви експерименту». Як завжди яскравим був виступ команди ЮІР із Запоріжжя й справжнім відкриттям для нас стали КВНщики з Волині. Сила мистецтва юних артистів жанру КВНу така велика, що по закінченні змагань вболівальники скандували «Правила дорожнього руху знаємо, правила дорожнього руху поважаємо!»
У результаті запеклої боротьби титул чемпіона виборола команда зі Львова («Таксі»). Виступ кожної команди КВН-ЮІР був настільки яскравим, що різниця в балах складалася не в цілих числах, а в їх десятих.

Ще однією перемогою зльоту можна вважати рішення створити у Артеці дитячий центр з безпеки дорожнього руху.

– З ініціативи керівника ДАІ України Валерія Лозового, ми вже провели зустрічі з керівництвом Артеку й почали роботу над втіленням в життя цієї ідеї, – поділився з ЮІДівцями, закриваючи зліт, заступник начальника Департаменту ДАІ Анатолій Павловський. Він також щиро подякував за допомогу в організації змагань небайдужим людям із Моторного (транспортного) страхового бюро України в особі президента МТСБУ Володимира Романишина та Групі компаній “Фокстрот” в особі голови ради засновників ГКФ Геннадія Виходцева.

– Компанія «Фокстрот. Техніка для дому» Групи «ФОКСТРОТ» вже вісім років поспіль підтримує всеукраїнський ЮІРівський рух, кульмінацією якого є форум в Артеці, , – прокоментувала факт партнерства провідний спеціаліст по зв’язках з громадськістю компанії Олена Михайловська. – Сподіваємося, наша допомога в чотирьох регіональних відбіркових змаганнях КВН-ЮІР, партнерство у «Автогрі за правилами «Безпека», зльоті ЮІР та фіналі КВНу в Артеці – сприяє ефективності державної системи виховання законослухняних пішоходів.

Виховання пішоходів – турбота держави, громади та бізнесуВиховання пішоходів – турбота держави, громади та бізнесуВиховання пішоходів – турбота держави, громади та бізнесу

Leave a Comment