Новости

ЗАЛУЧЕНО ПОНАД 300 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ДЛЯ ДІТЕЙ СНІГУРІВСЬКОГО РАЙОНУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗАЛУЧЕНО ПОНАД 300 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ДЛЯ ДІТЕЙ СНІГУРІВСЬКОГО РАЙОНУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Напередодні у Снігурівському районі Миколаївської області розпочалася реалізація двох проектів, підтриманих Антикризовою програмою Міжнародного фонду «Відродження». Так у селі Євгенівка за інціативою сільської бібліотеки та місцевої громади здійнується проект «Партнерство заради дітей», мета якого створення Центру дитячого дозвілля на базі сільського будинку культури.

Як вважає, завідуюча бібліотекою Тамара Дирда, створення Центру дозвілля допоможе вчителям та батькам у повноцінному та безперервному вихованні дошкільнят та дітей шкільного віку, а самим дітям – розумно спланувати свій вільний час для своєї ж користі. При Центрі функціонуватимуть клуб сімейного дозвілля «Тато, мама і я – читаюча сім’я», гуртки «Чомучка», «Не від скуки на всі руки», «Краса і сила народних традицій», «Я живу серед людей» тощо. Також на меті покращення матеріально-технічної бази бібліотеки та клубу й запровадження нових послуг для цільової аудиторії проекту.

Снігурівська загальноосвітня школа №3 завдяки отриманню гранту й підтримці місцевої влади змогла значно поліпшити умови перебування молодших школярів в групах продовженого дня. За інформацією директора школи Людмили Берест в рамках проекту вже здіснений локальний ремонт шкільної системи опалення, дообладнані сучасним дрібним спортивно-ігровим інвентарем ігрової кімнати. Також за рахунок гранту на період із вересня 2010 року по травень 2011 року всі діти груп подовженого дня матимуть можливість безкоштовно та якісно харчуватися.

Голова Снігурівської районної ради Валерій Козирєв зауважив на тому, що завдяки об’єднанню зусиль та активної співпраці громадськості й влади вдалося залучити понад 300 тисяч гривень на реалізацію вищезгаданих проектів.
Адміністрування проектів здійснує Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

Leave a Comment