Главная

МИКОЛАЇВСЬКИЙ «ВОДОГРАЙЧИК»

МИКОЛАЇВСЬКИЙ






«ВОДОГРАЙЧИК»

Напередодні у дитячому навчальному закладі № 139, що у місті Миколаєві, відбулося свято – урочисте відкриття відремонтованого хореографічного класу. А головні герої свята – діти – підготували для гостей та батьків цікаву концертну програму.

Ця подія – черговий етап реалізації проекту «Водограйчик», який виконується Фондом «Центр соціальних програм РУСАЛу» з вересня цього року за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження».

Присутній на заході миколаївський міський голова Володимир Чайка зазначив, що завдяки об’єднанню зусиль громадськості, влади, бізнесу, вдалося залучити додаткові кошти в об’ємі близько 60 тисяч гривень задля надання додаткових освітніх послуг 200 дітям.

За словами керівника проекту Дмитра Мурашко, на базі дитячого садочку буде поновлена робота двох напрямків – хореографія та образотворче мистецтво. Так вже з вересня, і далі на протязі учбового року по червень 2011р., проводяться відповідні заняття два рази на тиждень для чотирьох груп. Проведення занятть здійснується на безоплатній основі.

Художнє виховання та творчий розвиток дошкільників засобами образотворчого мистецтва реалізується в завданнях, що спрямовані на формування вміння відчувати і бачити навколишній світ, виявлення пізнавальної активності; виявлення фантазії, уяви під час створення власних образів у художньо-практичній діяльності; творче вираження себе, визначення власного місця та усвідомлення неповторності й унікальності людини. Хореографічна діяльність необхідна дитині дошкільного віку для того, щоб не пропустити періоду, коли використання задатків стає найбільш своєчасним для розвитку спеціальних здібностей та особистості загалом.

Завідуюча ДНЗ № 139 Людмила Голян підкреслила, завдяки проекту буде створений дитячий творчий ансамбль «Водограйчик», педагоги та учасники якого будуть організовувати та проводити святкові концерти. Тому вже скоро у нашому районі з’являтимуться яскраві запрошувальні афіши.
Партнери проекту: Миколаївська обласна громадська організація «Оберіг дитинства», Управління освіти міськвиконкому, адміністрація Корабельного району, Центр дитячого розвитку «Кольори», ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «ТРК «Сатурн», приватні підприємці району.

МИКОЛАЇВСЬКИЙ «ВОДОГРАЙЧИК»МИКОЛАЇВСЬКИЙ «ВОДОГРАЙЧИК»

Leave a Comment