Главная

РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ПРИЙОМ ЗАЯВОК від бажаючих виступити під час ІІІ Міжнародної конференції Українського форуму благодійників «Волонтерство – шлях до благодійності для кожного»

РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ПРИЙОМ ЗАЯВОК від бажаючих виступити під час ІІІ Міжнародної конференції Українського форуму благодійників «Волонтерство – шлях до благодійності для кожного»

Конференція відбудеться у м. Київ 18 лютого 2011 р.

Мета Конференції:
просування волонтерства як складової благодійної діяльності.

Завдання Конференції:

1) проаналізувати стан розвитку волонтерства в Україні та в світі, визначити основні тенденції розвитку та виклики;

2) обмінятись досвідом та презентувати кращі українські та міжнародні практики волонтерства;
3) розглянути сучасні засоби та моделі організації волонтерської діяльності в Україні та світі;
4) визначити основні підходи до оцінки ефективності та впливу волонтерської діяльності.

На конференції пропонується розглянути наступні теми:
– Стан розвитку волонтерства в Україні та світі, основні тенденції розвитку та виклики. Для кращого розуміння даної теми важливими питаннями є розвиток законодавства щодо волонтерства; розуміння витоків волонтерства як в Україні, так і в світі; залучення населення до волонтерства (кількість та соціальні групи); етичні засади волонтерства; сучасні тенденції та виклики тощо.

– Кращі вітчизняні та міжнародні практики волонтерства, що стосуються сфер діяльності волонтерів та організації роботи волонтерів. Для представлення кращих практик важливим є розуміння:
• В яких сферах працюють волонтери і де їхня допомога є найбільш важливою (наприклад, в сферах охорони здоров’я, освіті, соціальному захисті, культурі, екології, спорті тощо;
• Хто сьогодні готовить і організовує волонтерів: волонтерські об’єднання / громадські та благодійні організації, релігійні організації, корпорації та бізнес, державний сектор, ініціативні групи, індивідуальне волонтерство тощо;
• Хто є набувачами волонтерської допомоги: люди похилого віку, діти, молодь, люди з особливим потребами, малозабезпечені, тварини, навколишнє середовище, громади тощо.

– Підходи та моделі організації волонтерської діяльності включають розуміння як відбувається планування роботи волонтерів та їх залучення; підготовка та мотивація волонтерів; менеджмент волонтерами та моніторинг їх діяльності; легалізація діяльності волонтерів та легітимізація волонтерства; волонтерство українців закордоном та іноземців в Україні; необхідні ресурси для підтримки волонтерів та волонтерства в цілому; висвітлення волонтерства в засобах масової інформації.

– Підходи до оцінки ефективності та впливу волонтерської діяльності важливі для розуміння соціального значення волонтерства та економічного внеску роботи волонтерів, а також уміння визначати показники, критерії та інструменти, необхідні для оцінки волонтерства.
Учасники також можуть обговорити і інші питання та теми, які стосуються волонтерства.

Формати сесій на конференції:
Планується, що на конференції будуть використані наступні формати роботи:
– панельні дискусії (дискусія між 4-5 експертами на задану тему, тривалість сесії: 1,5 години);
– круглі столи (обговорення певних тенденцій, актуальних тем у сфері волонтерства у менш широкому колі учасників конференції, може бути представлено декілька презентацій тривалістю до 15 хвилин, виступи учасників з місць до 5 хвилин);
– творчі майстерні (передача певних технологій, інструментів, методів, що були апробовані на практиці, може бути від двох до чотирьох презентацій тривалістю від 15 до 30 хвилин);
– стендова доповідь (презентація діяльності організації, яку учасник представляє біля виставкового стенду (тривалість: від 5 до 15 хвилин);
– майстер клас (компактний курс підвищення кваліфікації з певної теми (тривалість: від 1,5 до 3 годин);
– ток-шоу (відкрите інтерв’ю на сцені з відомими благодійниками (до 5 учасників), тривалість: 1,5 години).

Як оформити заявку на виступ на Конференції:
Для оформлення заявки на виступ під час однієї з сесій на Конференції необхідно заповнити форму-заявку відповідного зразка ([attachment=255]) та надіслати її в електронному вигляду до 15 листопада 2010 року. Прийом заявок закінчиться об 18:00 за київським часом. Електронна адреса для надіслання заявки: [email protected].

Для оформлення заявки на проведення творчої майстерні або круглого столу (тривалість сесії — 1,5 години) Конференції необхідно заповнити форму-заявку відповідного зразка ([attachment=256]) та надіслати її в електронному вигляду до 15 листопада 2010 року. Прийом заявок закінчиться об 18:00 за київським часом. Електронна адреса для надіслання заявки: [email protected].

Відбір заявок проводиться на конкурсній основі організаційним комітетом конференції. Про результати розгляду заявок буде оголошено не пізніше 30 листопада 2010 року.

У разі виникнення запитань, будь-ласка, звертайтеся до Дар’ї Непочатової, керівника програм Українського форуму благодійників: 066 767 63 51.

Leave a Comment