Главная

МОМ ВИПУСТИЛА ПОСІБНИК З КУЛЬТУРНОГО РОЗМАЇТТЯ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ВУЗІВ








МОМ ВИПУСТИЛА ПОСІБНИК З КУЛЬТУРНОГО РОЗМАЇТТЯ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ВУЗІВ

Київський національний університет імені Тараса Шевченка є першою академічною установою в Україні, що офіційно запровадила у навчання курс з культурного розмаїття. Починаючи з 2011 року, цей курс читатиметься для студентів другого курсу філософського факультету за напрямками «Культурологія» та «Менеджмент соціокультурної діяльності».

Навчальний посібник з культурного розмаїття «Людина в полікультурному суспільстві» було розроблено для викладачів та студентів вищих навчальних закладів України та видано в рамках пілотного проекту Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні «Розробка навчального курсу для вищих навчальних закладів щодо культурної обізнаності в Україні» в партнерстві з PH International за фінансової підтримки Фонду стратегічних програм Уряду Великої Британії через Посольство Великої Британії в Україні.

7 жовтня 2010 р. згідно з офіційним запитом філософського факультету університету Представництво МОМ в Україні передало 50 екземплярів примірників.

Навчальний курс спрямований на протидію ксенофобії і поширення ідей культурного розмаїття і включає розділи з аналізу питання полікультурності з точки зору культурології, історії, соціології, етики та права.

Посібник «Людина в полікультурному суспільстві» віднині є доступним для викладачів, студентів та зацікавлених вузів в електронній версії на сайті Представництва МОМ в Україні за лінком – http://iom.org.ua/index.php?page=news&type=publication&id=458.

16 серпня 2010 року Міністерство освіти і науки України ухвалило посібник «Людина в полікультурному суспільстві» до видання державною мовою та надало відповідний гриф, рекомендуючи його як навчальний посібник для вищих навчальних закладів України.

«Цей посібник унікальний тим, що містить інформацію про полікультурне суспільство для викладачів. Що важливо – він пропонує сучасний підхід до міждисциплінарного навчання, який заохочує студентів до індивідуального та глибокого мислення про культури світу та важливість культурного розмаїття», – вважає один із авторів посібника та майбутній викладач з цього предмета в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка пані Ірина Маслікова.

«Я дуже радий, що робота семи відданих викладачів університетів України, які приєдналися до ініціативи МОМ щодо підготовки посібника для навчального курсу з культурного розмаїття та вклали власний час та уміння в цю ідею, врешті призвела до відмінного результату», коментує Голова Представництва МОМ в Україні Манфред Профазі.

Міжнародна організація з міграції спрямовує свої зусилля на впровадження заходів, заснованих на принципах гуманності та поваги до прав мігрантів, у сприянні та регулюванні міграційними процесами, а також у протидії торгівлі людьми.

МОМ була заснована в 1951 році. Сьогодні до її складу входить 127 країн-членів та 18 країн із статусом спостерігачів. У МОМ працює приблизно 7.000 чоловік у більше ніж 440 територіальних офісах по всьому світу. Представництво МОМ в Україні розпочало свою діяльність у 1996 році. В 2002 році Парламент України ратифікував угоду про членство України в Міжнародній організації з міграції.

Детальнішу інформацію про діяльність Представництва МОМ в Україні можна знайти на офіційному веб-сайті Представництва МОМ в Україні. Контактна особа – Світлана Слабінська.

***

2 грудня 2010 року, о 19:00 годині з нагоди Міжнародного дня боротьби проти рабства, відбудеться П’ята щорічна Церемонія з протидії торгівлі людьми, яку організовує Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні. Захід відбудеться в приміщенні Київського академічного театру ляльок за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 1.

Щорічно на Церемонії нагороджуються українці, які виявили особливу хоробрість та професіоналізм у боротьбі з торгівлею людьми. Церемонію засновано з метою інформувати суспільство про проблему торгівлі людьми в Україні та допомоги в боротьбі проти цього страшного явища.

Leave a Comment