Главная

Хмарні технології Microsoft допомагають вивчати фізику

Хмарні технології Microsoft допомагають вивчати фізику

1 березня 2011 року, Київ, Україна. У Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася церемонія нагородження переможців Сьомого Всеукраїнського конкурсу «Вчитель-новатор», організованого програмою Microsoft «Партнерство в навчанні». Переможницею стала Олена Антикуз – завуч з навчально-виховної роботи, вчитель фізики Курахівської гімназії “Престиж” Донецької області. Саме Олена представлятиме Україну на Європейському форумі інноваційної освіти, який відбудеться 22-24 березня 2011 року в Москві.

Проект Олени «Вивчаємо фізику разом», побудований на основі платформи Windows Live, гуртує учнів у віртуальну спільноту, і це допомагає підвищити ефективність вивчення фізики за допомогою онлайн-складової та залучити учнів до проектної роботи. Хмарні технології Microsoft допомагають Олені створювати та завантажувати навчальні матеріали, влаштовувати дискусії та організовувати персональне спілкування з учнями в мережі.

Хмарні технології Microsoft допомагають вивчати фізику

«Фізика – досить складна наука, викладання якої потребує застосування сучасних інформаційних технологій. Це забезпечує інтерактивний процес опанування навчального матеріалу, допомагає моделювати складні фізичні явища та процеси. Комп’ютер та інтернет безповоротно увійшли у життя наших дітей, тому ігнорувати ці інструменти в нашій роботи ми не маємо права. Інноваційні підходи, що я використовую, формують в учнів інтерес до мого предмету, а мені дозволяють «йти в ногу» з часом та бути провідним фахівцем в своїй галузі», – ділиться Олена Антикуз.

Мета конкурсу «Вчитель новатор» – відзначити історії успіху в застосуванні вчителями інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) у своїй педагогічній практиці. Серед 260 проектів – «віртуальних турів до класної кімнати», поданих учасниками цього року, було обрано 10 фіналістів, які були відзначені журі та партнерами конкурсу.

Другий Всеукраїнський форум вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні»

Церемонія нагородження відбулася в рамках Другого Всеукраїнського форуму вчителів-новаторів «Партнерство в навчанні». Форум, організований компанією «Майкрософт Україна» за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Національної Академії педагогічних наук України та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, уже вдруге зібрав близько 400 вчителів, директорів шкіл, фахівців у галузі освіти та представників державної влади.

Хмарні технології Microsoft допомагають вивчати фізику

«За 8 років роботи програма «Партнерство в навчанні» стала центром тяжіння для прогресивних українських педагогів: Мережа «Партнерство в навчанні» об’єднує вже близько 10 тисяч професіоналів, а форум «Партнерство в навчанні» стає щорічним майданчиком для живого спілкування інноваційних вчителів, обміну досвідом та ідеями використання ІТ у навчанні. Ми не раз переконувалися, що в Україні є тисячі активних, ініціативних вчителів, готових виходити з власної зони комфорту, вивчати нові інструменти та технології для того, щоб робити свої уроки більш яскравими та корисними. Ми з радістю надаємо таким фахівцям свою підтримку та можливості для спілкування», – відзначила Кортні Зукоскі, директор академічних та соціальних програм «Майкрософт Україна».

В рамках форуму працювала виставка робіт фіналістів конкурсу «Вчитель-новатор», а також експозиція ІТ-рішень для сучасної інноваційної школи. Учасники форуму, серед яких вчителі не тільки інформатики, але й інших предметів а також директори шкіл, мали змогу ознайомитися з корисними ІТ-інструментами, які допоможуть урізноманітнити навчальний процес, зробити його більш






сучасним, інтерактивним та ефективним.

Дослідження «Інновації в навчанні»

З 1 березня 2011 року в Україні стартує друга хвиля щорічного дослідження «Інновації в навчанні», ініційованого програмою Microsoft «Партнерство в навчанні» за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Його ціль – виміряти рівень використання ІТ-технологій у викладанні різних предметів в українських школах, визначити перешкоди на шляху до впровадження інновацій в навчальний процес, визначити ступінь залучення учнів до інтерактивних навчальних методик та їхню підготовку до «цифрового» стилю життя.

«Завдяки підтримці Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, в нашому онлайн-дослідженні візьмуть участь освітяни з усієї України, і це дозволить отримати реалістичну картину, що відображає рівень проникнення інновацій в українську школу. Впевнений, що сама участь у такому дослідженні стане додатковою мотивацією для українських вчителів шукати інноваційні шляхи до вирішення звичних завдань і повною мірою використовувати наявні в школах ІТ-ресурси», – прокоментував Дмитро Шимків, генеральний директор «Майкрософт Україна».

Результати першої хвилі дослідження «Інновації в навчанні», в якому взяли участь 3864 педагогів, були оприлюднені у серпні 2010 року. Вони показали, що переважна більшість вчителів оцінює рівень використання ІКТ в навчанні як низький або середній. Друга хвиля допоможе оцінити динаміку змін у запровадженні інновацій в українських школах.

«Тогорічне дослідження «Інновації в навчанні» – це був «нульовий замір», що вказав на проблемні моменти, над якими ми, спільно з такими соціально-свідомими компаніями як «Майкрософт Україна», готові продовжувати працювати і надалі. Друга хвиля допоможе нам оцінити результати цьогорічних зусиль у напрямку впровадження інновацій в освітню систему. Ми закликаємо педагогів різних напрямів взяти активну участь у дослідженні, адже результати допоможуть нам визначити вектори пріоритетного розвитку та скласти чіткий план роботи в цій важливій сфері на наступний навчальний рік», – відзначив Євген Суліма, перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту України.

Про корпорацію Microsoft

Заснована у 1975 році корпорація Microsoft є визнаним світовим лідером у галузі розробки програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень, які допомагають людям та компаніям повністю реалізувати свій потенціал.

З 2003 року в Україні діє компанія «Майкрософт Україна», до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення та просування продуктів Microsoft, підтримка партнерів та замовників, а також локалізація новітніх технологій корпорації та реалізація соціальних проектів на території України.
Додаткову інформацію про компанію та продукти Майкрософт можна знайти на веб-серверах Microsoft.

Microsoft® є товарним знаком Microsoft Corporation, що охороняється в США і/або інших країнах. Інші назви продуктів і компаній, що згадуються в даному документі, можуть бути товарними знаками відповідних власників.

Leave a Comment