Главная

Разом – ми сила!








Разом – ми сила!

Минулого тижня в Миколаївському міському притулку для громадян похилого віку та інвалідів відбулася перша робоча зустріч партнерів з реалізації проекту «Естафета поколінь». Він підтриманий грантовим конкурсом соціальної програми «Територія РУСАЛу».

Мета проекту – соціальна активізація мешканців мікрорайону «Ракетне урочище» для вирішення актуальних питань морального й фізичного розвитку молоді, зміцнення стабільних соціальних контактів за місцем проживання шляхом безпосередньої участі в екологічних, оздоровчих та просвітницьких громадських заходах представників різних вікових груп. Базою для здійснення цього проекту є вже накопичений досвід взаємин міського притулку з учнівською та студентською молоддю міста.

Присутні на зустрічі обговорили першочергові кроки з реалізації проекту. Керівник проекту Володимир Власов та координатор – волонтер Ліна Русецька повідомили підопічним і співробітникам притулку про плановані заходи та терміни їх проведення. Серед першочергових – будівля для підопічних доріжки здоров'я. Далі в планах – будівництво спортивно-ігрового дитячого майданчика, на якому у літній час з дітьми-мешканцями цього району будуть проводитися своєрідні майстер-класи з виготовлення повітряних зміїв, початковий курс орігамі, аплікацій, виготовлення вітальних листівок тощо.

Директор притулку Володимир Власов відзначив велику допомогу партнерів проекту. Серед них – Миколаївський державний аграрний університет, Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського, Миколаївська національна громада «Русич», Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького. Керівник закладу подякував і міської громаді за посильну допомогу у впорядкуванні притулку та будівництві каплиці Св. Миколая, сонячно-небесний купол якої можна бачити з різних кінців міста.

На закінчення зустрічі партнерам проекту були передані мережеві графіки робіт. Наступний захід відбудеться 19 березня. У цей день планується провести «суботник» на набережній притулку, а так само «зустріч весни», яку довелося перенести через несприятливі погодні умови. У цьому заході братимуть участь малеча з дитячого садочку № 68, школярі ЗОШ № 12 та інтернату № 3, які знаходяться поряд з притулком. Хтось приїде до притулку з веселою концертною програмою, і буде водити хороводи, проводжати зиму та весну веснянками зазивати, а хтось … Що буде в цей день на набережній притулку, мешканці мікрорайону дізнаються з листівок-запрошень.

До участі у заходах проекту будуть запрошені й інші навчальні заклади та установи міста, громадські організації, мешканці мікрорайону «Ракетне урочище». А девізом учасників проекту «Естафета поколінь» стануть слова Олександра Невського «Разом ми – сила необорима!».
Адміністрування проекту здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні» ( www.csp.mk.ua ).

Разом – ми сила!Разом – ми сила!

Leave a Comment