Новости

Японія продовжує надавати допомогу

У Києві підписаний договір між Японією та Фондом “Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні”. Церемонія підписання грантових контрактів пройшла в Посольстві Японії в Україні.

З 2001 року у рамках безвідплатної грантової допомоги за проектами людської безпеки програми “Кусаноне” в Україні, Японія надає численну підтримку, приділяючи особливу увагу проектам в медичній сфері. У 2011 році одержувачами гранту визначені дві медичні установи Миколаївської області. Для поліпшення якості обслуговування породіль, Вознесенскій ЦРЛ та Первомайській центральній міській багатопрофільній лікарні буде надане медичне обладнання на загальну суму 177 тис. доларів.

Відповідальність за цільове використання коштів за грантом у м. Первомайськ покладена на Фонд “Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні”.
Наталя Іванцова, заступник губернатора Миколаївської області:

– Ми преклоняємо голову перед народом Японії за те, що в такий скрутний час держава демонструє високу соціальну відповідальність перед своїми партнерами, іншими країнами світу. Цей грант – значима допомога для наших лікарень. І дуже важливо, що гарантом цільового використання цих грошей виступає Центр соціальних програм РУСАЛу, який добре зарекомендував себе в області благодійної діяльності й у якого вже є певний досвід реалізації грантових програм.

Кожна з лікарень є головною медичною установою у своєму районі. Особливо важливу роль виконують в них відділення акушерства та гінекології. І реалізація цього проекту сприятиме поліпшенню медобслуговування в Миколаївській області у сфері обслуговування матерів і новонароджених.

Тадаші Ідзава, посол Японії в Україні:

– Це перші проекти програми “Кусаноне” у Миколаївській області. Завдяки ним ми сподіваємося поліпшити стосунки з цим регіоном. Також сподіваємося, що такі проекти допоможуть поглибити стосунки між Україною і Японією в цілому.

Гроші вже поступили на рахунки фондів-операторів і в найближчі час обладнання буде закуплено та поступить до лікарень.

Японія продовжує надавати допомогу
Японія продовжує надавати допомогу

Leave a Comment