Новости

Зроби крок у майбутнє

Завдяки перемозі в конкурсі програми «Територія РУСАЛу», Костянтинівська сільська бібліотека Жовтневого району, реалізуючи свій проект «Село наш будинок – наведемо порядок в ньому», відкрила нові можливості в наданні послуг своїм читачам.

Тетяна Сандольская, керівник проекту: «Бібліотека перетворилася на сучасний зал для читання. З'явилися нові меблі, вільний доступ до мережі Інтернет, корисна і необхідна нова література, а наші читачі стали більше часу проводити в бібліотеці ».

Головне завдання проекту – об'єднання мешканців села в дружну команду, навколо ідеї благоустрою та озеленення села Костянтинівка. Адже назва проекту звучить дуже точно «Село наш будинок – наведемо порядок в ньому».

З початку реалізації проекту було проведено велику кількість акцій з прибирання села, в яких брали участь не тільки школярі, але дорослі. Попередньо в бібліотеці був оголошений конкурс на кращий ландшафтний дизайн майбутнього скверу. В результаті спільних зусиль і ідей, коштам РУСАЛу, меценатам і спонсорам, було урочисто відкрито «Сквер Слави». Присутня на відкритті голова Жовтневої райдержадміністрації Олена Ракова, підкреслила, що успішний результат проекту залежить від зусиль всіх односельців і саме це вона бачить сьогодні.

По закінченню першої половини реалізації проекту в центрі села, навколо пам'ятника загиблим воїнам, було висаджено величезну кількість дерев, різних кущів і квітів. Встановлені лавочки. Всі жителі села прикладають зусилля для збереження зеленого куточка. А створена група






волонтерів постійно доглядає за рослинами. Сквер став місцем відпочинку і місцем зустрічей, де тепер завжди проходять всі культурно-масові заходи.

Адміністрування програми «Територія РУСАЛу» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

Leave a Comment