Главная

Провідні компанії інвестують в підвищення комп’ютерної та фінансової грамотності школярів

Провідні компанії інвестують в підвищення комп’ютерної та фінансової грамотності школярів   






Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Platinum Bank оголошують конкурс з педагогічної майстерності. Він проводиться у рамках пілотного проекту «Pt – Перспективні технології навчання». Партнерами спільного проекту, що дозволить українським школам запровадити в процес здобуття освіти комп'ютерні технології, виступили «Майкрософт Україна» і «МТС УКРАЇНА».

   Час, коли цифрові та мобільні уроки, а також уроки фінансової грамотності стануть обов'язковими дисциплінами, вже наближається. Адже навіть сьогодні важко уявити школяра без мобільного телефону, Інтернету та знання курсу валют.

   Саме тому за умовами конкурсу школам пропонується розробити цикл ігрових і факультативних уроків з предмету «Основи економіки» з використанням сучасних інформаційних технологій на базі комп'ютерного класу. До участі у конкурсі запрошуються викладацькі склади шкіл Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської областей та м. Сімферополь.

   В результаті, вісім шкіл-переможців будуть обладнані комп'ютерними класами. Це дозволить учням на практиці, у більш доступній і ігровій формі, освоювати теоретичні знання з економіки, що значно полегшить і прискорить засвоєння предмету.

   Окрім нових комп'ютерних класів компанії-організатори підготували пакет освітніх заходів. Експерти Platinum Bank проведуть цікаві фінансові ігрові зустрічі – «Платинум Посиденьки» для школярів 1-7 класів. На цих заняттях кожна дитина зможе задати «дитяче» питання на «дорослу» тему грошей. «Компанія Майкрософт Україна» забезпечить навчання всіх педагогів шкіл-переможців роботі з комп'ютерною технікою в рамках освітнього курсу Майкрософт «Цифрові технології». А компанія «МТС УКРАЇНА» проведе «Уроки мобільної грамотності» для школярів 4-5 класів.

   Тамара Олексіївна Пушкарьова, заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти зазначила, що: «Конкурс педагогічної творчості «Навчання вищої проби» покликаний сприяти мотивуванню педагогів щодо використання в освітньому процесі інформаційно-комунікаційних технологій, формуванню системи оперативного обміну досвідом, інформацією, методичними розробками, виявленню кращих зразків педагогічного досвіду».

   Грег Краснов, Генеральний директор Platinum Bank, зазначив: «Допомагати дітям отримувати доступ до освіти, відповідно до вимог сучасності – залишається для нас одним з найбільш пріоритетних напрямків соціальної діяльності. Як банк ми відчуваємо, що школярам не вистачає фінансових дисциплін у програмі навчання. Тому намагаємося привнести в українську систему освіти сучасні, популярні технології та методики викладання. І ми раді, що нашу ініціативу підтримали в Інституті інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та компанії-партнери. В епоху стрімкого розвитку високих технологій, бізнес просто зобов'язаний підтримувати і допомагати вітчизняній системі освіти. І ми, безумовно, віримо, що в майбутньому нове покоління українців зможе на рівних правах конкурувати зі своїми однолітками з усього світу».

   «Телекомунікації це соціально орієнтований бізнес по своїй суті, адже сучасні технології зв’язку сьогодні є запорукою розвитку будь-якої сфери суспільного життя: побут, бізнес, промисловість, банківська сфера, медицина і звичайно ж освіта. На цьому можна було б зупинитися, але ми вважаємо, що відповідальний бізнес – це той, який не обмежується своєю соціальною направленістю в комерційній сфері, а й запроваджує новітні технології в тих сферах, для яких комерційні рішення поки що недоступні. Ми з радістю надамо можливість школярам користуватися широким можливостями доступу до мережі інтернет за допомогою мобільних технологій передачі даних», – розповів Олег Проживальський






, Директор з корпоративного управління та контролю «МТС Україна».

   «Доступ школярів до сучасних інформаційних технологій – це запорука їхньої майбутньої затребуваності на ринку праці та передумова конкурентоспроможності України у світі. За дослідженням, проведеним Microsoft за підтримки Міністерства освіти і науки України цього року, в Україні на один комп’ютер припадає 28 учнів, у той час як у Європі та США цей показник становить 5-7 учнів. Тому ми приділяємо багато уваги впровадженню інформаційних технологій у навчальний процес і з задоволенням підтримуємо цей проект», – сказала Яна Курченко, керівник освітніх програм «Майкрософт Україна».

   Детальна інформація про конкурс:
• Телефони організаторів: (044) 248-18-16, (044) 492-90-98, вн. 1373
• Організаційні питання: [email protected], [email protected]

Leave a Comment