Новости

Проект Програми розвитку ООН








Проект Програми розвитку ООНМіжнародної організації праці та Державного центру зайнятості вперше провів у Києві церемонію нагородження найбільш соціально відповідальних по відношенню до людей з інвалідністю роботодавців

   28 жовтня в Києві пройшла урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу серед роботодавців “Кращі практики корпоративної соціальної відповідальності. Забезпечуємо гідну працю людей з інвалідністю” та журналістського конкурсу «Гідна праця: поширюємо кращий досвід». Захід, що було приурочено до Дня Організації Об’єднаних Націй, відбувся у приміщенні столичного «Президент Готелю». Проведення церемонії стало можливим завдяки ініціативі Проекту технічного співробітництва «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості».

   Оголосивши церемонію відкритою, її ведучий національний координатор МОП в Україні, член журі конкурсу серед роботодавців В.І.Костриця повідомив: “В конкурсі, що тривав з 10 травня по 10 вересня 2011 року, взяли участь понад 100 українських підприємств – від найменшого, де працюють 6 осіб, до найбільшого, з 13 тисячами співробітників. Після детального розгляду анкет підприємств члени журі конкурсу обрали 12 переможців. Статті для журналістського конкурсу підготували 20 представників друкованих та електронних видань, та, на думку членів журі, найкраще із завданням впорався лише один”.

   Звертаючись з вітальним словом до гостей та учасників заходу, Постійний Координатор системи ООН, Постійний представник ПРООН в Україні Олів’є Адам висловив вдячність усім компаніям та організаціям, які взяли участь у конкурсі серед роботодавців та у конкурсі серед представників мас-медіа. Першим – за надання Проекту інформації про досвід своїх підприємств щодо організації зайнятості людей з інвалідністю, другим – за змістовні статті щодо інноваційного та творчого підходу до працевлаштування людей цієї категорії. Пан Адам повідомив, що досвід тих роботодавців, які взяли участь у конкурсі “Кращі практики корпоративної соціальної відповідальності. Забезпечуємо гідну працю людей з інвалідністю” Проект розповсюдить серед ширшого кола роботодавців. Акцентуючи роль приватного сектору в сприянні соціальному залученню людей з інвалідністю, він зауважив: «Забезпечуючи цих людей роботою, працедавці надають їм можливості самореалізації та участі у громадському житті. Водночас вони гарантують людям з інвалідністю отримання прибутку в ролі офіційно зайнятих, що зменшує ризик бідності та соціального виключення».

   До вітального слова були також запрошені Заступник Міністра соціальної політики України В.М.Коломієць та Голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, Голова Національної Асамблеї інвалідів України В.М. Сушкевич.

   В ролі партнерки національного координатора МОП в Україні В.І. Костриці по веденню церемонії виступила лауреат Всеукраїнського конкурсу поезії ім. Т.Г.Шевченка, випускниця Всеукраїнського центру професійної реабілітації інвалідів Тетяна Тимченко.

В церемонії взяли участь 9 компаній-переможців:

Номінація
«Гідна праця»:
Товариство з обмеженою відповідальністю «Імекс- Лтд»,

Рівненське учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих;

Номінація «Інтеграція»:
Товариство з обмеженою відповідальністю
«Ашан Україна Гіпермаркет»,

Білоцерківське виробниче підприємство «Весна»
Українського товариства глухих;

Номінація «Корпоративна соціальна відповідальність»: Товариство з обмеженою відповідальністю
«Проектно-будівельне підприємство «Азовінтекс»,
Дніпродзержинське учбово-виробниче підприємство Українського товариства глухих;

Номінація «Доступність»: Чернівецьке приватне підприємство інвалідів «ОПОРА»,

Автотранспортне підприємство інвалідів «Інватранс»
Броварського міського товариства інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату «Прагнення»;

Номінація «Відкритість»:
Житомирське учбово-виробниче підприємство
Українського товариства глухих.

   В ході церемонії усі переможці отримали дипломи від Проекту ПРООН, МОП та Державного центру зайнятості «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості».

   Під час заходу було підведено підсумки журналістського конкурсу «Гідна праця: поширюємо кращий досвід» на кращу аналітичну статтю, що висвітлює зайнятість людей з інвалідністю. Шляхом голосування журі з-поміж 20-ти конкурсних статей найкращою була обрана стаття «Ми розділимо ваш біль. Смілянський «Меркурій» не дає інвалідам опинитися на узбіччі життя». Авторка матеріалу Інна Хімічук є журналісткою всеукраїнського видання «Суспільство і соціальна політика», в якому матеріал було опубліковано. Переможниці конкурсу було вручено цінний приз – нетбук.

   «Гідна праця: поширюємо кращий досвід» – це вже третій конкурс серед представників засобів масової інформації, що проводиться в рамках Проекту ПРООН, МОП та Державного центру зайнятості «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості». Проект веде активну діяльність з формування толерантного ставлення суспільства до людей з інвалідністю, і одним з його головних завдань є зміна ставлення громадян, зокрема роботодавців, до зайнятості людей з інвалідністю.

   В церемонії нагородження взяли участь Директор представництва Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Ехсан та Заступник Голови Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, в.о. Президента Всеукраїнської асоціації роботодавців Вячеслав Биковець.

   Коли всі переможці отримали свої відзнаки та призи, а церемонія добігла кінця, її ведуча Тетяна Тимченко в якості останньої ноти цього безпрецедентного заходу продекламувала один зі своїх віршів «Яскраві кольори».

   Всеукраїнський конкурс серед роботодавців та журналістський конкурс проводилися за підтримки Титульного партнера Platinum Bank.

Leave a Comment