Новости

Видавництво "Грані-Т" подарувало книги шрифтом Брайля спеціалізованій бібліотеці для сліпих

   Видавництво “Грані-Т” взяло участь у Всеукраїнських урочистостях “Через зайнятість до інтеґрації” з нагоди Дня інваліда, організованих Кабінетом міністрів України та громадськими організаціями.

   Під час дійства п’ять книг шрифтом Брайля видавництво подарувало Центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих імені М.Островського.

   Виступаючи перед громадськістю, письменник і PR-директор видавництва “Грані-Т” Анатолій Дністровий наголосив, що ці книги вийшли в рамках соціального проекту “Доторкнутися до слова” і безкоштовно надсилаються бібліотекам та школам-інтернатам, що обслуговують дітей із вадами зору.

   “Ці книги – не за державні кошти і не за кошти зарубіжних фондів, це винятково наша тверда воля. Ми переконані, що будь-який бізнес повинен бути соціально відповідальним. Оскільки ми створюємо не просто книги, а те, що зріднює людей, то хотіли поділитися цими цінностями і з дітьми, до яких доля була немилосердна” – сказав він.

   Директор Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих ім. М.Островського Юрій Вишняков подякував за цінний подарунок і зауважив, що з виникненням письменності люди з вадами зору опинилися в програші, оскільки не мали фізичної можливості читати, але з винайденням шрифту Брайля отримали цю чудову нагоду – бути інтегрованими до світових літературних і культурних надбань.






Leave a Comment