Новости

Компанія Cisco відкрила Академію в санаторній школі-інтернаті Київської області

   2 грудня компанія Cisco урочисто відкрила Академію Cisco в санаторній школі-інтернаті міста Володарка Київській області. Володарська школа-інтернат відрізняється від інших загальноосвітніх закладів України тим, що тут навчаються і проходять лікування діти із захворюваннями верхніх дихальних шляхів і цукровим діабетом. Таким дітям потрібна особлива підтримка з боку держави.

   Куратором Академії у Володарській школі-інтернаті виступає Академія при Інформаційно-обчислювальному центрі Київського національного університету ім. Т.Шевченка. На офіційному відкритті Академії були присутні співробітники компанії Cisco, представники КНУ, вчителі та учні з декількох шкіл Київської й Житомирської областей.

   Ініціатором створення Академії Cisco виступив директор володарської школи-інтернату Анатолій Косовськой. За його словами, цей крок був викликаний зростаючою потребою в ІТ-спеціалістах на ринку праці й необхідністю підвищення конкурентоспроможності випускників школи під час вступу до ВНЗ: “Навчання в Академії Cisco допоможе нашим вихованцям зайняти гідне місце в суспільстві і дасть їм можливість застосовувати свої знання з практики. Після закінчення школи учні отримають не лише атестат про освіту, але і міжнародний сертифікат, що забезпечить їм






конкурентоспроможність на ринку праці. Крім того, співпраця з Cisco підвищує імідж нашого навчального закладу”.

   У рамках урочистого відкриття Академії була проведена демонстрація курсу “Основи апаратного і програмного забезпечення ПК” (IT Essentials). Учасники заходу також дізналися про досвід роботи першої в СНД, а також в Центральній і Східній Європі Академії Cisco при школі-інтернаті для дітей-сиріт. Така Академія працює в місті Буча Київської області.

   При першому наборі в Академію Cisco була сформована група з дев'яти учнів володарської школи-інтернату, що бажають отримати розширені знання в галузі ІТ. Вони вивчатимуть курс “Основи апаратного і програмного забезпечення ПК”.

   Програма Академій Cisco направлена на фундаментальну підготовку фахівців з теорії й практики проектування, будівництва та експлуатації локальних і глобальних мереж з використанням загальновизнаних стандартів. Програма забезпечує освітнім установам життєво важливу технологічну підтримку, слухачі ж Академій мають можливість отримати знання і навики, необхідні для роботи в умовах все більш технологічно залежної економіки.

Leave a Comment