Новости

«КИЇВСТАР» ПІДКЛЮЧИВ ДО ІНТЕРНЕТУ ТЕРНОПІЛЬСЬКУ ШКОЛУ-ІНТЕРНАТ ДЛЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

«Київстар» підключив до Всесвітньоїмережіспеціальнузагальноосвітню школу-інтернат «Тернопільськийобласнийнавчально-реабілітаційний центр», у якійнавчається 125 дітей з ДЦП та іншими проблемами опорно-руховогоапарату.

Окрім того, «Київстар» подарувавінтернатовімультимедійний комплекс, щодопоможеадміністраціїнавчального закладу розвиватипрограми з адаптаціїдітей до самостійногожиття. Загалом в Україніширокосмуговийінтернет «Київстар» отримують 200 шкіл. Зокрема оператор піклується і про забезпеченняінтернетомнавчальнихзакладів для дітей, якіпотребуютьособливоїуваги.

Школа-інтернат «Обласнийнавчально-реабілітаційний центр» у Тернополібулапідключена до мережіІнтернет у грудні 2011 року. Відтеперщомісяцянавчальний заклад отримуєвід «Київстар» безлімітний та безкоштовний доступ до ресурсівВсесвітньоїмережізішвидкістю 10 Мбіт/с. Широкосмуговийінтернетнеобхіднийшколі-інтернату не лише для шкільногонавчальногопроцесу, а й для професійногонавчаннястаршокласників за спеціальністю «оператор комп’ютерного набору». У свійвільний час діти з вадами опорно-руховогоапарату, якімешкають в інтернаті, матимутьзмогуспілкуватися з однолітками через соціальнімережі.

Менеджер у зв’язках з громадськістюЛьвівськоїфілії «Київстар» ВікторГальчинський:

«Київстар» системно сприяєнавчанню і всебічномурозвиткумолоді та дітей з особливими потребами. Так, ми створили серію відеомайстеркласів з професійноїорієнтації для дітей з порушеннями опорно-руховогоапарату, обладналимультимедійнікімнати в десяти школах-інтернатах. «Київстар» щомісяцязабезпечує 200 шкілшвидкісним доступом до ресурсівВсесвітньоїмережі, і дбає про інформуваннядітей, вчителів і батьків про правила безпечногоінтернету. Ми хочемо, щобдітиУкраїнималитакі ж освітніможливості, що й їхніоднолітки в іншихєвропейськихкраїнах».

Директор школи-інтернату «Обласнийнавчально-реабілітаційний центр» Ірина Король:

«До інтернетупідключено два комп’ютернікласи, а такожкорекційно-відпочинковакімната, де дітипроводятьвільнийвіднавчання час. Вивчення основ роботи з інтернетом є частиною програми з профорієнтації учнів старших класів, якіздобувають в інтернатіфах оператора комп’ютерного набору. Для вчителівінтернет необхідний при підготовці до тестувань та викладаннязагальноосвітніхдисциплін. Ми щировдячні «Київстар» за швидкий та надійнийінтернет, завдякиякомунашідіти отримуютьзнання, спілкуються з однолітками в іншихмістах, і можутьвідчути себе повноцінними членами суспільства».

На сьогоднібезлімітнимширокосмуговимінтернетом «Київстар» користується 200 загальноосвітніхнавчальнихзакладів у 30 містах. Будівлішкілпідключаються до магістральноїмережі «Київстар» за допомогою волоконно-оптичнихлінійзв’язку за технологією FTTB (оптика до будинку). У приміщенняхнавчальнихзакладівфахівцікомпаніїздійснюють комплекс робіт з підключення до інтернетукомп’ютернихкласів. Доступ до інтернетунадається школам на умовах, розроблених у рамках партнерства «Київстар» з Міністерствомосвіти і науки, молоді та спорту України. Адміністраціїшкілотримуютьбезкоштовнийнеобмеженийтрафік на швидкості 10 Мбіт/с у навчальнігодини.

Leave a Comment