Новости

РУСАЛ завершив прийом заявок на участь в програмі «Територія РУСАЛу» у 2012 році.

ОК РУСАЛ – найбільший в світі виробник алюмінію, повідомляє про завершення прийому заявок на участь у соціальній програмі «Територія РУСАЛу». На конкурс надійшло 500 проектів, з яких 143 направлені на розвиток соціальної інфраструктури і 357 – на підтримку суспільно корисних ініціатив у регіонах присутності компанії.

Заявки на участь приймалися від некомерційних організацій, муніципальних, державних та освітніх установ регіонів присутності компанії в Росії і на Україну. У Миколаївській області, в порівнянні з минулим роком, кількість заявок зросла майже в 2 рази (2011 рік – 53 заявки, 2012 рік – 95).

Надійшли проектні заявки, їх оцінюватиме експертна рада, до складу якого увійдуть співробітники підприємств РУСАЛу, представники органів влади регіонів, де проходить конкурс, а також зовнішні експерти в області добродійності, КСВ. Кращі проекти отримають гранти від 30 до 500 тис. грн.

Програма «Територія РУСАЛу” заснована на принципах приватно-державного партнерства і припускає спільне фінансування РУСАЛом та місцевими громадами, муніципальними утвореннями кращих проектів розвитку об’єктів соціальної інфраструктури, обраних на конкурсній основі.

Пріоритет надається проектам, спрямованим на розвиток соціальної інфраструктури: реконструкцію, ремонт та оснащення об’єктів у сфері освіти, фізкультури і спорту, молодіжної політики; на розширення спектра соціальних послуг; на підтримку і розвиток цивільних і молодіжних ініціатив в професійній самореалізації, проведення добровольчих акцій і заходів , розвиток науково-технічної творчості молоді в області комп’ютерних технологій, робототехніки та моделювання.

Юрій Овчинніков, генеральний директор МГЗ, відзначив: «Кількість поданих заявок говорить про затребуваність та важливість« Території РУСАЛу ». Нами було збільшено грантовий фонд програми, який тепер становить понад 1 млн. грн. Ми впевнені, що всі відібрані в ході конкурсу та реалізовані проекти будуть сприяти сталому розвитку регіонів нашої присутності, одночасно підвищуючи соціальну активність їх жителів ».

Адміністрування та організаційний супровід програми «Територія РУСАЛу» здійснює Центр соціальних програм РУСАЛу. Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на сайті компанії РУСАЛ: www.rusal.ru або веб-сторінці ЦСП: www.csp.mk.ua.

Leave a Comment