Акцент

Чистая Украина – повод для гордости

Чистая Украина - повод для гордости

Чистая Украина - повод для гордости УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Проблема

   Ні для кого не секрет, що вулиці переважної більшості українських міст буквально завалені брудом. Ми настільки звикли до цієї картини, що майже не звертаємо на неї уваги. Але проблема брудних вулиць стосується не лише екології. Бруд – це симптом важкої соціальної хвороби, що вказує на втрату самоповаги та почуття гідності у переважної більшості населення країни. Чи стане кидати собі під ноги сміття людина, яка дійсно любить свою вулицю, місто та країну? Ні. Але як можна полюбити свою вулицю, якщо вона виглядає, як обличчя сифілітика? Для того, щоб відродити любов до місця, у якому живеш, потрібно залікувати виразку – прибрати весь бруд, вимити зі стін образливі графіті та забезпечити людей можливістю викидати сміття у відведені для цього місця.

   Дослідження американських соціологів свідчать, що людині набагато легше порушити закон у місці, де царює безлад. І навпаки, у місці, де чисто, прибрано та існує порядок, навіть ті, хто зі зневагою ставиться до усіляких правил, намагаються вести себе чемно, щоб не порушити гармонію місця, у яке вони потрапили. Тож зовнішня чистота призводить до чистоти внутрішньої – моральної та духовної.

   Коли наші співвітчизники приїзжають до розвинених країн Європи, їх дивує чистота тамошніх вулиць. Але секрет цієї чистоти не в тому, що в них краще працюють прибиральники, а в тому, що в розвинених країнах кидати сміття собі під ноги вважається поганим тоном, саме суспільство засуджуе це. Якщо ми хочемо бачити свою країну на гідному місці серед європейських сусідів, нам потрібно не просто прибрати увесь той бруд, що вже назбирався, а й привчитися більше ніколи не збирати його знову. Таким чином невелика дрібниця – вміння донести пляшку до смітника – зможе радикально змінити не тільки відношення народу до своєї країни, а ще й піднести її до рівня розвиненої європейської держави.

Ідея

   Блогосфера та соціальні мережі допоможуть привернути увагу до проекту у найбільш соціально-активної верстви суспільства – молоді. Завдяки онлайн-трансляціям, оголошенним змаганням та висвітленню прогрессу у справі, її учасники будуть постійно заохочуватися прикладом інших активістів та матимуть змогу пишатися власними діями завдяки тому, що про них дізнається багато людей. Завдяки інтернету легко координувати велику кількість людей, а самі програми і заходи набувають необхідної мобільності та швидко пристосовуються до обставин.

* Активне висвітлення прогресу та поширення інформації у блогосфері
* Онлайн та оффлайн (смс розсилки через інтернет-сервіси) координування дій
* Прозорі механізми діяльності завдяки повній публічності
* Привертання уваги ЗМІ до проблеми
* Збір корисної соціальної інформації для подальшої обробки
* Моментальний відгук населення на проведені дії
* Переведення програми на часткову самоокупність (зручна система платежів для меценатів – пожертва в один клік)
* Доступна система звітності

Джерело: socialboost.com.ua

Leave a Comment