Новости

"Ветровые парки Украины" планируют построить 125,5 МВт ветровых мощностей в 2013 году

"Ветровые парки Украины" планируют построить 125,5 МВт ветровых мощностей в 2013 году ТОВ «Управляюча компанія «Вітряні парки України» планує побудувати в 2013 році 125,5 МВт вітроенергетичних потужностей. Про це сьогодні журналістам в ході відкриття підприємства з виробництва вітроенергетичних установок (ТОВ «Фурлендер Віндтехнолоджі») в м. Краматорськ (Донецька область) повідомив генеральний директор компанії Владислав Єременко.

"Ветровые парки Украины" планируют построить 125,5 МВт ветровых мощностей в 2013 году УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

   За його словами, планують будівництво Сакського вітропарку на 12,5 МВт та Східно-Кримської вітроелектростанції (ВЕС) на 100 МВт, розширити потужність Новоазовської ВЕС на 5 МВт, а також встановити дві 2,5 МВт вітроустановки та однієї 3 МВт турбіни на Краматорській ВЕС.

   Як зауважив Владислав Єременко, окрім Криму, Луганської та Донецької областей, в 2014 році компанія активно вестиме роботи із проектування нових вітропарків в Одеській та Миколаївській областях.

«Зараз на стадії проектування знаходиться 600 МВт потужностей та в перспективній розробці близько 1,5 ГВт», – зазначив він.

   Гендиректор компанії зауважив, що інвестиційні затрати на Новоазовську ВЕС час склали 940 млн. грн., а Очаківську – 660 млн. грн..

   Нагадаємо, на даний час в експлуатацію введено вітроустановки потужністю 57,5 МВт на майданчику вітропарку «Новоазовський» (Донецька область) і потужністю 37,5 МВт на майданчиках вітропарків «Очаківський» та «Березанський» (обидва – Миколаївська область).

   Як повідомлялось, «Вітровий парк «Степовий» планує будівництво однойменної ВЕС потужністю до 100 МВт, «Вітровий парк «Сакський» – будівництво Зольнінської ВЕС потужністю до 12,5 МВт (також в планах компанії – будівництво Присиваської ВЕС в Радянському районі потужністю 25 МВт), «Вітровий парк «Керченський» – будівництво Останінської та Східно-Кримської ВЕС потужністю до 25 МВт і 100 МВт відповідно. Крім цього, в планах й 25 МВт Краснодонської ВЕС в Луганській області та 150 МВт Краматорської ВЕС в Донецькій області.

   У всіх своїх проектах, «Вітряні парки Україні» використовують турбіни Fuhrlander 2500-100 потужністю 2,5 МВт кожна. Перша 3 МВт вітротурбіна планується до встановлення в 2013 році. Збірка таких вітроустановок налагоджується на потужностях ТОВ «Фурлендер Віндтехнолоджі» в Краматорську (Донецька область).

Джерело: UA-Energy

Leave a Comment