Новости

ЕБРР профинансирует строительство гелиоэлектростанции в Виннице (укр.яз.)

ЕБРР профинансирует строительство гелиоэлектростанции в Виннице (укр.яз.) Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть компанії Rengy Development кредит у розмірі 5,7 млн. євро для будівництва і експлуатації геліоелектростанції у Вінницькій області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив журналістам директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек.

ЕБРР профинансирует строительство гелиоэлектростанции в Виннице (укр.яз.) УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

   За його словами, це перший в історії євробанку проект у сфері сонячної енергетики, фінансований ним в регіоні, який передбачає надання коштів двома паралельними траншами – восьмирічний кредит ЄБРР у сумі 4,1 млн. євро та п’ятнадцятирічний кредит Фонду чистих технологій (Clean Technology Fund) у сумі 1,6 млн. євро.

   В свою чергу, керуючий партнер компанії Rengy Development Нарек Арутюнян зауважив, що загальна сума, яку планують вкласти в реалізацію проекту, складає 10 млн. євро.

\”До кінця листопада – на початку грудня ми хочемо завершити будівництво сонячної електростанції. Планується, що вона буде виробляти 5,3 млн. кВт-год на рік\”, – сказав Нарек Арутюнян.

   Потужність сонячної електростанції становитиме 4,5 МВт і вона буде зареєстрована на ТОВ \”Грін Агро Сервіс\”. При будівництві геліостанції, яке розпочалось влітку поточного року, використовувались українські комплектуючі товари та послуги, частка яких склала близько 40%, а також сонячні модулі китайського виробництва.

   Нагадаємо, Rengy Development має намір побудувати на території Вінницької області шість сонячних електростанцій загальною потужністю 50 МВт.

   Як повідомлялось, в квітні 2012 року ЄБРР та Фонд чистих технологій виділили компанії \”Еко-Оптіма\” кредит на суму 13,3 млн. євро на будівництво вітрової електростанції потужністю 12,5 МВт в Старосамбірському районі Львівської області.

Джерело: UA Energy

Leave a Comment