Новости

В Луганске прошел флеш-моб против туберкулеза (укр.яз)

В Луганске прошел флеш-моб против туберкулеза (укр.яз)Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» спільно з ДЗ «Луганський державний медичний університет» провели перший у Луганську флеш-моб, присвячений профілактиці туберкульозу. Акція відбулася у рамках спільних заходів на відзначення Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом: зустрічі зі студентами Луганських ВУЗів, учнями технікумів, коледжів, ліцеїв та школярами старших класів, лекції, демонстрації відеофільмів тощо. Слоган акції: «Туберкульоз не вибирає! Будь здоровий!»

В Луганске прошел флеш-моб против туберкулеза (укр.яз) УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

«18 років в Україні триває епідемія туберкульозу. Щодня туберкульозом захворюють 84 жителя України, 19 помирає. Ця проблема насправді стосується кожного, – говорить співорганізатор, представник Проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» Вікторія Гультай. – Ми вдячні студентам Луганського медуніверситету за участь у акції. Такі заходи спонукають людей піклуватись про своє здоров‘я та пам’ятати про епідемію. Можливо, своєю участю у флеш-мобі ці молоді люди врятують сьогодні чиєсь життя.»

   Рівно о 17.00 на 1-му поверсі Луганського торгового центру «Аврора» почала лунати музика. Двоє дівчат – студенток Луганського медичного університету розпочали танець. Через мить у різних частинах зали танцювало вже близько 30 студентів. У лічені секунди здивовані перехожі перетворювались на учасників флеш-мобу, плескаючи у долоні в такт запальній музиці. «Я прийшов у салон мобільного зв’язку поповнити рахунок, – говорить випадковий свідок, знімаючи на мобільний телефон танець проти туберкульозу. – Навіть не думав, що натраплю на таке. Молодці студенти. А як іще заставиш людей бути почутим?»

В Луганске прошел флеш-моб против туберкулеза (укр.яз)   Після завершення флеш-мобу студенти змішались із натовпом, роздаючи повітряні кульки зі салоганом акції та буклети з інформацією про туберкульоз. Учасники акції так пояснювали перехожим суть гасла «Туберкульоз не вибирає! Будь здоровий!»: «Захворіти може кожен. При появі таких симптомів, як кашель понад 2 тижні, рясне потовиділення вночі, тривале незначне підвищення температури тіла, слабкість і втома, втрата ваги, слід терміново звернутись до лікаря. Туберкульоз виліковний. Чим раніше Ви звернетесь по медичну допомогу, тим легше буде одужати.»

   Всесвітній день туберкульозу відзначається щороку 24 березня. Цей день покликаний підвищити обізнаність громадськості щодо тягаря туберкульозу і того факту, що у багатьох країнах світу, здебільшого у країнах, що розвиваються, частота захворюваності на туберкульоз залишається на рівні епідемії, що призводить до 1,5 мільйона смертей щороку.

Leave a Comment