Акцент

В Полтавской области открыт новый центр досуга для пожилых людей (укр.яз.)

В Полтавской области открыт новый центр досуга для пожилых людей (укр.яз.)Фонд Східна Європа відкрив Центр дозвілля для літніх людей в с. Жовтневе (Полтавська обл.), який зможуть відвідувати понад півтисячі людей похилого віку з п‘яти сіл Решетилівського району Полтавської області. В центрі працюватимуть різноманітні гуртики та надаватимуться соціально-побутові та медичні послуги.

В Полтавской области открыт новый центр досуга для пожилых людей (укр.яз.) УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

   Фонд Східна Європа та партнери проекту провели ремонтні роботи, облаштували кімнати центру, придбали необхідне обладнання. Крім того, в Центрі буде створено Університет третього віку, започатковано роботу ансамблю, народознавчих студій та літературно-мистецьких віталень, проводитимуться екскурсії. В Центрі надаватимуться нові безкоштовні послуги, зокрема тут можна буде відремонтувати свій одяг, пройти курс лікувального масажу чи скористатися послугами перукарні.

В Полтавской области открыт новый центр досуга для пожилых людей (укр.яз.)   За останні чотири роки Фонд Східна Європа створив 14 подібних центрів в України. Лише в Полтавській області на створення 5 таких центрів було спрямовано близько 1 млн. грн. Такі центри є місцем, де самотні люди отримують послуги, можуть спілкуватись, займатись улюбленою справою, брати участь у роботі численних гуртків, а також опановувати нові навички.

Віктор Лях, Президент Фонду Східна Європа, зазначив: «Це вже п’ятнадцятий центр соціальної активності, який відкрив Фонд Східна Європа за підтримки наших численних партнерів. Ми сподіваємося, що послуги, які надаватимуться в таких центрах, допоможуть літнім людям та полегшать їх повсякденне життя».

   Кошти на створення центру у розмірі 211 969 грн. було надано в рамках спільної соціальної програми Фонду Східна Європа, ПАТ «Укрсоцбанк», який працює під торговою маркою UniCredit Bank та UniCredit Foundation. Програма спрямована на розвиток громад в Україні та на допомогу незахищеним групам населення у процесі їх соціальної інтеграції, а саме літнім людям та молоді, що проживають у невеликих містах та селах Житомирської, Полтавської та Черкаської областей.

   За детальною інформацією прохання звертатись до Катерини Копчук, Менеджера зі зв’язків з громадськістю Фонду Східна Європа, за тел.(044) 200-38-24/25/26/27 або e-mail: [email protected].

Leave a Comment