Новости

Shell eco-marathon 2014: навколо екватора на 12,5 літрах пального

Shell eco-marathon 2014: навколо екватора на 12,5 літрах пального

Після кількох місяців підготовки 198 команд з 27 країн спробували свої сили під час змагання на вуличній трасі посеред міста Роттердам (Нідерланди).

Shell eco-marathon 2014: навколо екватора на 12,5 літрах пального УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Студентські команди з усієї Європи змагалися на власноруч спроектованих і побудованих автомобілях, переслідуючи мету проїхати найбільшу дистанцію на еквіваленті 1 кВт год або 1 літра пального.

У категорії «Прототипи» своє чемпіонське звання уже вкотре підтвердила французька команда Microjoule-La Joliverie, яка завдяки рекорду 3314,9 км на 1 літрі бензину поліпшила свій минулорічний результат на 11 відсотків. Категорія «Міські концепти» також зуміла здивувати: 468,8 км на 1 літрі бензину у виконанні ще однієї команди з Франції Lycee Louis Delage. Німецька команда Sluchtspecht з результатом 389 км у категорії дизельного пального перевершила власний рекорд зразка 2013 року. Серед екомобілів, що працюють на водні, з досягненням 150,5 км найкращими теж стали французи – команда La joliverie Polytech Nantes.

Справжнім відкриттям змагання виявилася команда AERO@UBI з Португалії, яка сконструювала автомобіль без рульового колеса, проте керований рухами тіла пілота.

На жаль, через серйозні технічні ускладнення єдиний представник України – харківська команда «ЛСА ХАДІ АІС» – не змогла повноцінно використати свої спроби та дістатися до фінішу.

«Хоча нам не вдалося відзначитися офіційним результатом, ці змагання стали для нас безцінним досвідом. У спілкуванні з організаторами та іншими учасниками змагання ми почерпнули безліч інженерних ідей та енергоефективних рішень для нашого автомобіля, аби наступного року повернутися ще більш технічно оснащеними, підготовленими та впевненими в собі», – заявив капітан команди «ЛСА ХАДІ АІС» Олександр Чернишов.

Загалом, понад 40 тисяч глядачів протягом чотирьох днів стали свідками надзвичайних досягнень у сфері енергоефективності, які ще на крок наблизили наш світ до транспорту майбутнього.

Leave a Comment