Акцент

Тайванська фондова біржа рекомендує G4

Тайванська фондова біржа рекомендує G4

Тайванська фондова біржа (Taiwan Stock Exchange, TWSE) рекомендує своїм лістинговим компаніям готувати звіти зі сталого розвитку (або звіти з соціальної відповідальності) на основі новітнього Керівництва G4, опублікованого Глобальною ініціативою зі звітності (GRI).

Тайванська фондова біржа рекомендує G4 УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Інвестори та аналітики ринку (в тому числі рейтингові агентства) все частіше вимагають разом з фінансовими показниками, розкривати інформацію щодо сталого розвитку, яка відіграє дедалі важливішу роль в оцінці вартості компанії.

На думку TWSE, використання GRI G4, у поєднанні з публікацією Комісії з фінансового нагляду «Дорожня карта з корпоративного управління 2013», сприятиме більш високій якості розкриття нефінансових даних.

Нагадаємо, GRI випустила свою першу версію Керівництва (GRI G1) в 2000 році і, з подальшими оновленнями G2, G3 і G3.1 , вона стала основою звітності зі сталого розвитку в усьому світі. За даними опитування, проведеного у 2013 році, 78% з 100 найбільших компаній з 41 країни і 82% з топ-250 світових корпорацій готували нефінансові звіти на основі Керівництва GRI.

Керівництво G4 було опубліковано в травні 2013 року, з головним акцентом на необхідності розкриття «суттєвих» питань. Після 31 грудня 2015 року всi звіти, підготовлені за GRI, повинні відповідати G4.

Варто відзначити, що останнім часом, з’явилася низка багатосторонніх ініціатив зі сталого розвитку за участі інвесторів та міжнародних організацій. Так, Всесвітня федерація бірж (World Federation of Exchanges) створила нову робочу групу з питань сталого розвитку для вироблення спільного бачення цілей і найбільш актуальних питань ESG (екологічних , соціальних та управлінських) . У робочу групу ввійшли представники різних світових бірж-членів Федерації.

Коаліція інвесторів Ceres випустила рекомендації щодо впровадження стандартів нефінансової звітності у лістингові вимоги світових бірж «Investor Listing Standards Proposal: Recommendations for Stock Exchange Requirements on Corporate Sustainability Reporting».

На національному рівні, Рада з корпоративного управління Австралійської фондової біржі (ASX) нещодавно рекомендувала лістинговим компаніям «розкривати, чи піддається компанія суттєвим економічним, екологічним та соціальним ризикам сталого розвитку, якщо так, то як вона управляє цими ризиками».

Leave a Comment