Новости

Полуничні кооперативи Данон розвиваються

Полуничні кооперативи Данон розвиваються

Наприкінці червня в с. Лосятин Кременецького району Тернопільської області відбулося щорічне свято врожаю полуниці в рамках проекту “Розвиток полуничних кооперативів”. Проект реалізується під егідою Міжнародного Благодійного Фонду “Добробут Громад” та фінансується партнерами Данон Україна, фондом Данон Екосистем, Данонтрейд та компанією Heifer International.

Полуничні кооперативи Данон розвиваються УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Цього року кооператив планує зібрати 200 тон врожаю, чим буде покрито 100% потреб компанії “Данон Україна” у полуниці.

Фінансування даного проекту є невід’ємною частиною великої соціальної місії “Данон Україна” – відродження українського села та покращення життя і добробуту мешканців сільських територій. 2014 року завдяки діяльності кооперативу більше 400 родинам вдалося отримувати стабільний прибуток і працювати поряд з рідними, не виїжджаючи на пошуки роботи за кордон.

Генеральний директор “Данон Україна” Марек Войтина зазначає: ” Відкривши полуничний кооператив в с. Лосятин ми не тільки забезпечуємо власне виробництво високоякісною сировиною, а робимо посильний внесок в добробут місцевої громади. Ми також пишаємося тим, що для виробництва нашої продукції ми використовуємо високоякісне українське молоко та фрукти найвищого ґатунку, вирощені в Україні з дотриманням європейських стандартів якості”.

За два роки діяльності працівникам та партнерам кооперативу вдалося побудувати накопичувальний басейн для забезпечення поливу рослин, відновити свердловину та закупити новітнє обладнання. В цілях покращення логістики було також побудовано камеру охолодження та закуплено термоавтомобіль та електронавантажувач. Цього року в проект буде додатково інвестовано близько 400 тисяч євро для розширення площ, зайнятих під насадження полуниці.

Крім того, цього року кооператив розпочав співпрацю із 4 сімейними фермами з Тернопільської та Львівської областей, що засадять 7 га полуниць на умовах співфінансування. Готовність фермерів частково покривати витрати на вирощування та співпрацювати із кооперативом свідчить про високу довіру до проекту та його економічну рентабельність.

Leave a Comment