Акцент

З Глобального Договору ООН виключено 285 компаній, у тому числі 7 українських

З Глобального Договору ООН виключено 285 компаній, у тому числі 7 українських

Нещодавно Глобальний договір ООН оголосив про виключення в першій половині 2014 року 285 компаній за відмову повідомляти про прогрес протягом двох років поспіль. У списку порушників умов ГД ООН опинилися і сім українських компаній.

З Глобального Договору ООН виключено 285 компаній, у тому числі 7 українських УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Таким чином, компанії «Венко Прикерченська Лтд», «Verdani Ltd», НАСК «Оранта», «Iaros», «ВіДі Груп», «Lexcom Media Ukraine», «LLC Drilling Company RUDIS» більше не є офіційними членами Глобального Договору.

Загалом, 285 виключених компаній складають вісім відсотків з 3 404 учасників, які повинні були підготувати «Звіт з прогресу» (Communication on Progress, COP) протягом перших шести місяців 2014 року.

За той же період, 2 423 компанії представили свої звіти. Відповідно до градації рівнів Глобального Договору:
– 1930 звітів були підготовлені відповідно до Active level.
– 295 на рівні Learner level.
– 198 компаній досяги рівня Advanced level. Це на 32-відсотки більше, ніж за відповідний період 2013 року.

Кількість компаній, що приєдналися до Глобального договору ООН продовжує перевищувати кількість виключень – з січня по червень 2014 року мережа поповнилася 567 компаній.

Глобальний Договір пропонує компаніям у своїй щоденній діяльності дотримуватися основних 10 цінностей у сфері прав людини, трудових норм, охорони навколишнього середовища та боротьби з корупцією. В якості невід’ємної частини взятих зобов’язань компанії повинні складати щорічний звіт, у якому повідомляти зацікавленим сторонам (інвесторам, споживачам, громадянському суспільству, уряду) щодо прогресу, досягнутому в реалізації десяти принципів, і в підтримці широких цілей ООН в галузі розвитку.

Компанії, які не звітують протягом двох років поспіль, виключаються з мережі. Проте вони можуть повернутися до ініціативи, якщо повторно підготують Лист-зобов’язання за підписом керівника компанії.

У жовтні 2013 року була ухвалена Політика «A Communication on Engagement», яка вимагає від учасників некорпоративного сектору (non-business participants) розкривати конкретні заходи на підтримку ініціативи кожні два роки. У разі порушення цієї вимоги вони також будуть виключені.

ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК ВИКЛЮЧЕНИХ КОМПАНІЙ

Leave a Comment