Акцент

Новий стандарт ІСО допоможе бізнесу вимірювати «водний слід»

Новий стандарт ІСО допоможе бізнесу вимірювати «водний слід»

Міжнародна організація по стандартизації (International Organization for Standardization, ISO) опублікувала новий світовий стандарт – ISO 14046 – який дозволить компаніям і урядам вимірювати свій «водний слід» та відповідний вплив на навколишнє середовище.

Новий стандарт ІСО допоможе бізнесу вимірювати «водний слід» УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Сьогодні глобальні водні проблеми як ніколи знаходяться в центрі уваги бізнесу та урядів, адже вода стає одним з найбільш цінних і прибуткових світових ресурсів. Новий стандарт є своєчасним кроком, покликаним сприяти охороні «блакитного золота».

Стандарт ISO 14046 «Екологічний менеджмент. Водний слід. Принципи, вимоги та методичне керівництво» допоможе організаціям всіх типів, починаючи з підприємств промислового сектора і закінчуючи державними та некомерційними організаціями, вимірювати свій«водний слід», а також вплив використання води на навколишнє середовище.

Термін «водний слід» («Water Footprint») відображає обсяг води, що витрачаються при виробництві різних товарів чи наданні послуг.

Стандарт, розроблений міжнародними експертами та базується на оцінці впливу протягом повного життєвого циклу (LCA). Він буде корисний при:
– оцінці величини потенційного впливу на навколишнє середовище витрачання води;
– ідентифікації шляхів скорочення такого впливу;
– забезпеченні ефективності та оптимізації менеджменту витрачання води на рівні продукції, процесів та організації;
– отриманні науково обгрунтованих і достовірних даних для складання звітності про водний слід з можливістю аналізу тенденцій.

Крім того, стандарт включає показники географічних і часових вимірів, а також кількості води, що витрачається і якості.

Економічне зростання, яке не руйнує екологію, є ключовим пріоритетом, як для органів державної влади, так і для компаній, тому можливість точної оцінки водного сліду є найважливішим кроком до досягнення цієї мети.

Leave a Comment