Главная

Новий проект дитячої бібліотеки: від книги – до комп'ютера, від комп'ютера – до творчості

Перший весняний місяць став для Миколаївської міської дитячої бібліотеки №8 початком здійснення нового проекту “Від книги – до комп'ютера, від комп'ютера – до творчості”, який реалізується у рамках соціальної програми “Територія РУСАЛу”.

На минулій днями презентації проекту, керівник проекту, завідуюча бібліотекою, Інна Скворцова розповіла присутнім дітям, зі школ району, про ключову ідею проекту – відкриття бібліотечної школи інформаційних технологій під назвою “КОМП’ЮТЕРЛЕНДіЯ”, де створені максимально комфортні умови для відпочинку й самореалізації кожної дитини.

Заступник голови Корабельної райадміністрації Валентин Красножон, відмітив важливість такої ініціативи, при цьому підкреслив, що проект, хоч і використовує нові інформаційні технології, а завдяки проекту бібліотека серйозно модернізована, але головним залишається книга та її юний читач.
Присутні гості, діти і їх батьки, відправилися в захоплюючу подорож по країні “Творчості”. Зробили зупинки в містах “Книжкової мрії” і “Комп'ютерній фантазії”, зустрілися з жителями цих міст – Мишкою та Собакою. Граючи, ознайомилися з казками, віршами, скоромовками про цих персонажів, розгадували загадки і “мишачі” кросворди, а також говорили про їх застосування в персональному комп'ютері та Інтернет. Час презентації швидко витік, і попереду ще досить часу для успішної реалізації проекту.

Тепер на постійній основі у бібліотеці працюватимуть “комп'ютерні лабораторії” (залежно від віку дітей) :

− “Компьютошка і компанія” (для дітей 10-11 років);
− “Інтернет-грамотій і компанія” (для дітей 12-16 років);
− “Хобі-майстерні” (для усіх дітей і їх батьків).

А користувачів бібліотекою об'єднають Клуб любителів щоденного віртуального спілкування “КЛЬОВО” і Клуб вихідного дня “Сімейні уікенди”.
Адміністрування проекту здійснює Фонд “Центр соціальних програм РУСАЛа в Україні” у рамках програм соціальних інвестицій ОК РУСАЛ.








Новий проект дитячої бібліотеки: від книги – до комп'ютера, від комп'ютера – до творчості

Новий проект дитячої бібліотеки: від книги – до комп'ютера, від комп'ютера – до творчості

Leave a Comment