Главная

У Миколаєві визначені пріоритети щорічної загальноміської добровольчої акції «весняний тиждень добра»

Миколаїв, 28 березня 2011 р. – Рішенням






оргкомітету «Благодійного сезону» прийнято, що миколаївська громада приєднується до Всесвітніх добровольчих ініціатив у 2011 році: 16-23 квітня – Весняний тиждень добра; 21-22 квітня – Всесвітній день молодіжного служіння; 5 грудня – Міжнародний день добровольців.

Для реалізації добровольчих ініціатив створений спеціальний оргкомітет у складі: Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні», МММГО «Фундація регіональних ініціатив», СМС, МММГО «Союз миколаївського студентства», РНО «Русич», Євроклуб «Діалог», Центр соціальної активності партнерства ЦБ ім. Кропивницького, студентські самоврядування ЧДУ ім. П. Могили, НУК ім. Адм. Макарова, МДУ ім. В. Сухомлинського, Миколаївського державного аграрного університету, Молодіжна рада підприємств проммайданчика МГЗ.

Присутні на засіданні оргкомітету представники громадських організацій, студентських та молодіжних об'єднань, органів міської влади та місцевого самоврядування (департамент праці та соціального захисту населення, управління освіти, департамент ЖКГ, ін.) взяли активну участь в обговоренні пріоритетів добровольчої акції «Весняний тиждень добра 2011» . За спільним рішенням пріоритетними напрямками в цьому році будуть:
1) надання посильної допомоги ветеранам ВВВ та одиноким пенсіонерам під девізом «Зробимо життя ветеранів гідним»;
2) благоустрій міста й, особливо, дворів мікрорайонів, під девізом «Ми тут живемо».

У Миколаєві «Весняний тиждень добра» традиційна і проводиться вшосте. Мета акції – популяризація волонтерства та залучення жителів у суспільно-корисну діяльність. Результатом проведення акції будуть безліч суспільно-корисних заходів і проектів, здійснених на добровільній основі громадянами та організаціями в дні її проведення.

Організатори впевнені, що завдяки спільним діям добровольчим, взаємодія та партнерство між громадськими організаціями, бізнес спільнотою, органами державної влади та місцевого самоврядування стає ефективніше, накопичується досвід розробки та реалізації добровольчих програм і проектів, збільшується кількість задіяних добровольців і обсяги наданої допомоги.

За інформацією оргкомітету зараз йде робота над підготовкою інформаційної компанії для залучення городян у добрі справи, здійснюються фандрайзінгові дії з метою консолідації ресурсів для здійснення запланованих заходів.

Оргкомітет акції «Весняний тиждень добра 2011» запрошує до співпраці організації будь-яких форм власності та миколаївців з активною життєвою позицією. Контактний телефон: 636696.

У Миколаєві визначені пріоритети щорічної загальноміської добровольчої акції «весняний тиждень добра»

Leave a Comment