Новости

«Майкрософт Україна» надала громадським організаціям ПЗ на $2 млн

   За чотири роки компанія «Майкрософт Україна» безкоштовно надала громадським організаціям програмне забезпечення на загальну суму понад 2,18 млн. доларів, у тому числі на суму більше 1






млн. доларів за останнійрік.

   З 2007 року допомогу в рамках програми MicrosoftSoftwareDonations отримало понад 150 організацій з усіх регіонів країни.

   «Громадські організації роблять багато з дуже обмеженими ресурсами та обладнанням. Уявіть собі, чого вони здатні досягти, отримавши хоча б невелику допомогу. Саме для цього існує наша програма. Технології допомагають їм підвищувати ефективність роботи, скорочувати витрати і реалізовувати ще більше програм, спрямованих на підтримку і розвиток спільнот. Ми надаємо громадським організаціям необхідне програмне забезпечення, а також навчаємо їх, як його використовувати. Цього року, зокрема, ми робимо акцент на навчання використанню безкоштовних сервісів та продуктів Microsoft», – каже Ярина Ключковська, директор з корпоративних комунікацій та соціальних програм компанії «Майкрософт Україна».

   Серед таких продуктів – сховище даних Sky Drive, що дозволяє зберігати до 25 Гб даних в «хмарі»; набір хмарних офісних програм OfficeWebApps, який дозволяє створювати документи й обмінюватися ними, навітьякщо на комп’ютер не встановлено MicrosoftOffice; а також безкоштовні інструменти WindowsLiveEssentials, що включають програми для редагування фотографій і відео.

   Про використання цихсервісів, а також про те, як підвищити ефективність роботи за допомогою інших програм і рішень Microsoft, співробітники компанії розповідали 25 листопада на конференції «День інформаційних технологій для НУО». Подію відвідали близько 120 представників громадських організацій; ще близько 100 дивилися трансляцію в режимі реального часу за допомогою сервісу Lync.

   «Ми отримали і встановили програмне забезпечення недавно. Але вже зараз можна сказати, що ми отримали набагато кращу функціональність, ніж у нас була раніше. Однак ми знаходимося тільки на самому початку шляху – ще багатьох програм ми не знаємо і дуже зацікавилися тим, що почули на конференції «Майкрософт України». Будемо навчатися», – зазначає Рада Фомічова, із Севастопольської міської організації ВГО «Союз організацій інвалідів Україна».

   Технології вже міцно увійшли в життя міжнародної студентської організації BEST: World of EuropeanStudents of Technology і щодня забезпечують ефективну комунікацію між її підрозділами.

   «Без програмного забезпечення ми не можемо зробити нічого. Це наш основний засіб комунікації з представництвами у Львові, Запоріжжі та Вінниці, а також з нашими європейськими локальними групами. Ми часто використовуємо програми Office, особливо Word, PowerPoint, OneNote. Без технологій неможлива наша щоденна робота», – говорить Юлія Краліна, представник міжнародної студентської організації BEST: World of EuropeanStudents of Technology.

   «Ми вважаємо, що недержавні організації можуть істотно підвищити свою ефективність завдяки технологіям. Це і внутрішнє планування, і складання бюджетів, і менеджмент співробітників і волонтерів, і поліпшення внутрішньої комунікації», – додав Пилип Литвинов, координатор проектів ресурсного центру «Гурт».

   За минулий фінансовий рік (липень 2010-червень 2011) корпорація Microsoft надала програмне забезпечення громадським організаціям на суму понад 844 млн. доларів у 113 країнахсвіту. З 1998 року Microsoft безкоштовно надав громадським і благодійним організаціям у всьому світі ПЗ на суму більше $3,9 млрд. Програма щорічноохоплює близько 40 тис. організацій.

Leave a Comment