Новости

Фонд «Монсанто» виділить 1,8 млн грн. на модернізацію сільських бібліотек в Україні

Фонд «Монсанто» виділить 1,8 млн грн. на модернізацію сільських бібліотек в Україні

Фонд «Монсанто» ухвалив рішення про виділення 1,8 млн гривень на реалізацію соціального проекту Української бібліотечної асоціації у 5 областях (Вінницькій, Житомирській, Рівненській, Полтавській та Черкаській). Проект, що став переможцем міжнародного грантового конкурсу Фонду, спрямований на перетворення 25 сільських бібліотек на сучасні інформаційні центри.

Фонд «Монсанто» виділить 1,8 млн грн. на модернізацію сільських бібліотек в Україні УЗНАВАЙ МГНОВЕННО о свежих новостях на официальной странице журнала в Facebook

Проект «Бібліотека – громада: відкритий простір» передбачає обладнання сільських бібліотек комп’ютерною та офісною технікою, поповнення бібліотечних фондів літературою, періодикою та іншими інформаційними ресурсами. Планується навчити працівників цих установ користуватися комп’ютерною технікою та ефективно використовувати інформаційні ресурси інтернету. Загальною метою проекту є створення сучасних центрів суспільної активності заради розвитку місцевих громад. Бібліотеки будуть відібрані для участі в проекті через відкритий конкурс, що найближчим часом буде оголошений на сайті Української бібліотечної асоціації (ula.org.ua).

«Ми раді, що Фонд «Монсанто» й надалі продовжує підтримувати соціальні проекти в Україні. Реалізація цього проекту допоможе відкрити світ знань та можливостей для багатьох мешканців сільської місцевості, що має сприяти культурному, соціальному та економічному розвитку громад,каже керівник відділу з корпоративних питань та зв’язків з громадськістю компанії «Монсанто Україна» Віталій Федьчук. До речі, зараз Фонд «Монсанто» знову приймає пропозиції проектів, спрямованих на розвиток сільських громад, для надання грантів. Прийом триватиме до кінця серпня, і ми сподіваємося, що й цього разу українські громадські організації візьмуть активну участь у конкурсі».

Українська бібліотечна асоціація (УБА) – це незалежна всеукраїнська громадська організація, заснована у 1995 році, що об’єднує на добровільних засадах осіб, які професійно пов’язані з бібліотечною справою, бібліографічною й інформаційною діяльністю. УБА тісно співпрацює з державними установами, громадськими організаціями, рухами, фондами та окремими громадянами, зацікавленими у розвитку бібліотечної справи. Вона виступала партнером у реалізації проектів багатьох національних та зарубіжних організацій. Зокрема, впродовж 2008-2014 років УБА є партнером одного з найбільших міжнародних бібліотечних проектів в Україні – програми «Бібліоміст», що є частиною ініціативи «Глобальні бібліотеки» за фінансування Фонду Білла та Мелінди Гейтс та підтримки USAID.

Фонд «Монсанто»

Фонд «Монсанто» є філантропічним відділенням компанії «Монсанто» та працює заради значного та значимого поліпшення життя людей та зміцнення громад. Як і компанія «Монсанто», що є лідером інноваційного та сталого розвитку сільського господарства, Фонд намагається бути інноваційним лідером філантропії, надаючи допомогу сталому розвитку громад, які цього потребують, в усьому світі.

Фонд фокусується на зміцненні сільських громад за напрямами надання освітньої підтримки та забезпечення критичних потреб громад. Громадські організації можуть отримати гранти (мінімальним розміром у 25 тис. доларів США) від Фонду на реалізацію проектів, що не повинні мати жодного зв’язку з комерційною діяльністю компанії «Монсанто».

Докладнішу інформацію про міжнародні гранти Фонду «Монсанто» можна отримати на сайті Фонду: monsantofund.org/grants/international

Leave a Comment