Новости

ВИШГОРОДСЬКУ ФІЛІЮ ЗАТ «КРАФТ ФУДЗ УКРАЇНА» РЕКОМЕНДОВАНО ДО СЕРТИФІКАЦІЇ ISO 22000

ВИШГОРОДСЬКУ ФІЛІЮ ЗАТ «КРАФТ ФУДЗ УКРАЇНА» РЕКОМЕНДОВАНО ДО СЕРТИФІКАЦІЇ ISO 22000ВИШГОРОДСЬКУ ФІЛІЮ ЗАТ «КРАФТ ФУДЗ УКРАЇНА» РЕКОМЕНДОВАНО ДО СЕРТИФІКАЦІЇ ISO 22000

23 жовтня 2009 року на Вишгородській філії ЗАТ «Крафт Фудз Україна» у Київській області успішно завершився сертифікаційний аудит системи управління безпечністю харчових продуктів на відповідність міжнародним стандартам ISO 22000-2005, а також FSSC 22000-2009 відповідно до вимог стандарту BSI PAS 220:2008.

Розроблений Британським Інститутом Стандартизації за участю таких великих компаній, як Kraft Foods, Nestle, Danone та Unilever, BSI PAS 220:2008 є новим стандартом у світі, який деталізує вимоги до розробки, впровадження та підтримки програм, що створюють необхідні умови для контролю та попередження ризиків харчових продуктів під час зберігання, виробництва і відвантаження.

Вишгородська філія ЗАТ «Крафт Фудз Україна» стала першою фабрикою у групі компаній Kraft Foods в регіоні Центральної та Східної Європи, Середньої Азії та Африки, де було проведено перевірку впровадження вимог даного стандарту аудиторською компанією DNV.

«Приємно те, що в Україні був відзначений високий рівень відповідності до вимог, а також процес впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів у цілому. Зокрема, були виділені чотири інноваційні практики, які є унікальними в регіоні», – коментує Олександр Кудрик, Директор Вишгородської філії ЗАТ «Крафт Фудз Україна».

Серед відзначених кращих практик у Вишгородській філії – такі:
1. Механізми контролю і гарантії безпеки продукції;
2. Додаткові методи контролю якості (Ring-Tests) через проведення лабораторних вимірювань з метою підтвердження проведених тестувань та забезпечення належного рівня кваліфікації персоналу;
3. Щорічні зустрічі «День поля» з фермерськими господарствами, з якими співпрацює компанія з 1999 року, з метою інформування та обміну досвідом щодо впровадження кращих практик з вирощування якісної та безпечної сировини (картоплі) в Україні;
4. Регулярні зустрічі з працівниками виробництва (Green Room) з метою обговорення питань з якості та безпеки продукції, належних виробничих практик та підвищення рівня компетентності з цих питань у працівників.

«Всесвітнє визнання і широке застосування системи управління безпечністю харчових продуктів у виробничій практиці дає ряд конкурентних переваг – як для компанії на всіх етапах життєвого циклу продукту, так для партнерів, які вирощують сировину, а також, що найважливіше, для кінцевого споживача, який отримує гарантовану якість картопляних чіпсів «ЛЮКС», що є безпечним для споживання», – коментує Олександр Кудрик.

ДОВІДКА:

Вишгородська філія ЗАТ «Крафт Фудз Україна» – є найбільшим виробником картопляних чіпсів в Україні, який вирощує картоплю для промислової переробки, а також єдиним, що забезпечує себе насіннєвим матеріалом та має власну агропрограму, завдяки якій компанія отримує в середньому 60 тисяч тонн картоплі в рік.
Картопляні чіпси «ЛЮКС», які виробляються з картоплі, вирощеної в Україні, з’явилася на українському ринку у 1999 році. Сьогодні – це 10 різноманітних смаків.

ЗАТ «Крафт Фудз Україна» (КФУ) є українським підприємством, що входить до групи компаній „Крафт Фудз ”, другого в світі виробника продуктів харчування. КФУ є одним з лідерів на ринку харчових продуктів України в усіх трьох категоріях, в яких представлено продукцію компанії: кава, шоколадні вироби, солоні снеки. КФУ є одним з найбільших в Україні харчових підприємств, що працює на ринку продуктів харчування України з 1994 року. До складу підприємства входять: Тростянецька шоколадна фабрика „Україна” та Вишгородська філія по виробництву чіпсів і фасуванню кави. З 2003 року ЗАТ „Крафт Фудз Україна” відповідає за збут продукції на ринку Молдови, а з 2005 року – на ринках Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджані. А з 2008 р. – ще і на ринках Казахстану, Узбекистану, Киргизтану, Таджикистану, Туркменістану та Монголії. У компанії „Крафт Фудз Україна” працює близько 1600 працівників. Торгові марки: «КОРОНА», MILKA; «ВЕДМЕДИК «БАРНІ»; «ЛЮКС»; JACOBS, CARTE NOIRE.

Leave a Comment