Новости

Екофотовиставка «Відкриті серця» у галереї „ХудГраф”: 40 фотографій до 40-ліття дня землі цікавлять дорослих та дітей, журналістів та експертів

Екофотовиставка «Відкриті серця» у галереї „ХудГраф”: 40 фотографій до 40-ліття дня землі цікавлять дорослих та дітей, журналістів та експертів

22 квітня – Міжнародний день Землі, який відзначається вже 40 років. Цій події присвячується екофотовиставка «Відкриті серця» фотохудожників Миколи Молдаванова та Аліни Севастюк-Молдаванової в київській галереї «ХудГраф». Ця виставка – частина міжнародного арт-проекту «Відкриті серця», куратором якого є Мирослава Макаревич. На виставці можна познайомитися з новим мультимедійним навчально-методичним комплексом «Зелений пакет», який ініційовано ОБСЄ в Україні. Це унікальний посібник щойно надруковано для середніх шкіл накладом 6500 примірників, які будуть безкоштовно розповсюджуватися по всій Україні. Адреса галереї «ХудГраф» – бульвар Шевченка, 33, поверх 2, поруч з площею Перемоги, в приміщенні «ХудГраф»/Kyiv Daily). Вхід – вільний.

«Фотографувати – відкрити світ і відкрити серце світлу», – вважає один з авторів арт-проекту «Відкриті серця» Аліна Севастюк-Молдаванова. Своєю виставкою організатори прагнуть показати красу світу та шлях дружнього ставлення до довкілля. Тому цю виставку «Відкриті серця» присвячено Міжнародному дню Землі, який відзначається 22 квітня. «Ми вирішили зробити свій внесок у захист Природи через Екологію краси, через світлини, які передають щиру закоханість у рідну Землю», – зазначає Мирослава Макаревич.

ОРГАНІЗАТОРИ АРТ-ПРОЕКТУ «ВІДКРИТІ СЕРЦЯ»
Микола Молдаванов – член Національної спілки фотохудожників України. Аліна Севастюк-Молдаванова – лідер робочої групи проекту ОБСЄ «Зелений пакет», голова групи з екології Глобального Договору ООН в Україні, Віце-президент Всеукраїнської ліги із зв’язків з громадськістю. Мирослава Макаревич – досвідчений та авторитетний журналіст, автор казок для дітей, член групи з екології Глобального Договору ООН від видавництва «Едіпресс Україна». Мирослава має досвід роботи на радіо (ВВС) та керівництва журналами міжнародних медіа компаній в ролі головного редактора.

Виставка «Відкриті серця» проходить за підтримки галереї «ХудГраф» (Київ) та проекту «Зелений пакет – Україна» ОБСЄ в Україні. Арт-проект «Відкриті серця» підтримує ініціативу «Прямуй на зелене» (Go Green) Глобального договору ООН в Україні, а також Зелену толоку, яка відбудеться 24 квітня 2010 року в Києві у Сирецькому гаю об 11:00 – 14:00.

Виставку відвідали представники ОБСЄ, ООН, посольств, державних установ, громадських організацій, засобів масової інформації, бізнесу, освітніх установ, членів Національної спілки фотохудожників, відомих людей

На відкритті екофотовиставки виступив заступник Головного лікаря Олександрівської лікарні, відомий кардіолог, експерт соціальної програми «Відкриті серця» Олексій Вадимович Башкірцев: «Для меня большая честь быть приглашенным на фотовыставку «Відкриті серця». Подобные мероприятия заставляют не просто задуматься, а осознать то, что экология помыслов и действий самого человека, куда важнее и ценнее, нежели принятие законопроектов и прочих нормативных документов по охране окружающей среды. Кто как не мы способен предотвратить наши же, губительные для Земли, действия? Только человек со своим «открытым сердцем» может раз и навсегда остановить разрушительную войну человека против окружающей среды. Данная фотовыставка – это и напоминание нам о том, что все в наших руках, это по истине уникальный арт-проект, объединяющий представителей разных стран. Благодаря подобным проектам экология перестает быть просто брендом и средством зарабатывания денег, она становиться неотъемлемой частью «морального кодекса» каждого жителя планеты Земля, ведь экологию в человеке нужно воспитать прививать, а не навязывать, что сейчас очень распространенное явление.».

На підтримку ідеї виставки висловився космонавт Леонид Костянтинович Каденюк, автор книги «Місія – космос», в якій він закликає нас дбати про довкілля: „Феномен Землі як особливої планети у Всесвіті, її унікальність і витончена краса аж ніяк не сумісні з військовою діяльністю людини. І саме там, на земній орбіті, особливо гостро розумієш безглуздість людських дій, які можуть зруйнувати цю красу неймовірними витратами на створення розміщення й збереження ядерної, хімічної, бактеріологічної зброї та інших видів самознищення людини, безпричинного існування військових блоків як формувань одних груп держав проти інших. Усе це сприймається як злочин людини проти себе, проти життя на Землі…”

ЗАВДАННЯ АРТ-ПРОЕКТУ
Завдяки міжнародному арт-проекту «Відкриті серця» творча група організаторів прагне виконати комплексні завдання:
• Культурно-естетичне: відвідання виставки «Відкриті серця» – це своєрідна «фототерапія» та шлях поширення здорового способу життя, дружнього для довкілля.

• Комунікаційне: виставка – місце спілкування, цікавого міжнародного обміну. Під час виставки відбуваються переговори про співпрацю в екологічних проектах. Під час проведення виставки 18-22 квітня для засобів масової інформації організуються інтерв’ю з фахівцями та відомими людьми. Контакт – Аліна Севастюк (Київстар 067-4628282, МТС 066-3546367).

• Просвітницьке: арт-проект не знає кордонів, він буде представлений в онлайн-галереї на порталі www.hearts.in.ua та подорожуватиме по різних країнах. Арт-проект не лише сприятиме позитивному іміджу України та міжнародній співпраці, а й надаватиме корисні поради про те, як звичайні люди можуть зберегти довкілля та здоров’я серця.

• Професійне: організатори прагнуть об’єднати ЗМІ, митців та організації, які зацікавлені в арт-проектах щодо сталого розвитку, захисту довкілля та здорового способу життя.

Багато цікавого дізнаються журналісти, громадські активісти, представники бізнесу, які ініціюють екологічні проекти, запроваджують концепцію «Зелений офіс». Виставка зацікавить як дорослих, так і дітей. Організатори арт-проекту «Відкриті серця» планують проведення виставок як в Україні, так і за кордоном. Графік та маршрут публікуватиметься на порталі www.hearts.in.ua.

Закликаємо відвідувачів виставки до здорового способу життя, життя без тютюнопаління. Тютюн є токсичним для довкілля і людини як частини природи.

Дякуємо галереї «ХудГраф», волонтерам, агенції «Варто», громадським організаціям та ЗМІ за активну підтримку соціальної програми «Відкриті серця» та екофотовиставки до Міжнародного дня Землі!

ОРГАНІЗАЦІЯ ФОТОВИСТАВОК “ВІДКРИТІ СЕРЦЯ” НА ЗАМОВЛЕННЯ
Представники державних, комерційних та громадських організацій можуть звертатися до організаторів щодо проведення екофотовиставки «Відкриті серця» під час заходів, в офісах, бізнес-центрах, галереях, готелях. Фотографії супроводжуються екопорадами українською та англійською мовами.

КОНТАКТ:
Аліна Севастюк – [email protected], (+380 67) 462 82 82. Докладніше: www.hearts.in.ua.

ДОВІДКА:
– Соціальна програма «Відкриті серця» — родинна ініціатива Аліни Севастюк-Молдаванової та Миколи Молдаванова. Місія програми — у різних формах поширити культуру життя зі здоровим серцем і, таким чином, покращити якість життя в Україні. Здорове серце — це не лише наука, а й мистецтво жити, милосердно ставитися до себе та інших, піклуватися про довкілля і поширювати екостиль життя. Програма «Відкриті серця» включає 2 напрямки: портал www.hearts.in.ua та арт-проект.

– В Україні Міжнародний день Землі відзначається з 1992 року. Його історія почалася 22 квітня 1970 року, коли у Нью-Йорку студенти, школярі та їхні вчителі вперше організували національний День Землі. 1990 року День проголошено міжнародним. День Землі — це громадська ініціатива, до неї може приєднатися будь-хто та взяти участь у впорядкуванні та озелененні вулиць, різноманітних екологічних заходах.

Leave a Comment