Новости

Пенсіонерів Полтавщини та Сумщини запрошують до центрів дозвілля

Пенсіонерів Полтавщини та Сумщини запрошують до центрів дозвілля

(Київ, Україна – 19 квітня 2010 р.) У Сумській та Полтавській областях свої двері гостинно відкрили три центри дозвілля для літніх людей. Центри стануть місцем, де самотні люди зможуть спілкуватись, займатись улюбленою справою, а також опановувати нові навички на зразок фотосправи чи користування ПК. У центрах людям похилого віку також надаватимуть соціально-побутові послуги і медичні консультації. Цього року Фонд Східна Європа в партнерстві з компанією Telenor Group в Україні надали 296 497 грн. для створення центрів у Пирятині (Полтавська область), Недригайлові та Липовій Долині (Сумська область).

Громадські організації «Липоводолинський козацький полк», «Недригайлівська районна громадська організація інвалідів» з Сумської області та Пирятинська районна організація ветеранів з Полтавської області отримали фінансування для відкриття центрів дозвілля на базі місцевих територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Організації спрямували кошти на ремонт приміщень, придбання необхідного обладнання та меблів для облаштування центрів. Разом з співробітниками територіальних центрів громадські організації розробили цікаві та змістовні програми, забезпечивши комфортне дозвілля для відвідувачів. Зокрема, у центрах розпочали роботу різноманітні гуртки, прес-клуб, група здоров’я.

Цей проект реалізується в Полтавській області вже другий рік поспіль за підтримки головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації. Минулого року Фонд Східна Європа та Telenor Group відкрили в області три центри у Полтаві, Диканьці та Кременчуці. Цьогоріч програму поширено на Сумську область завдяки активній підтримці Головного управління праці та соціального захисту населення обласної адміністрації.

Проекти профінансовано в рамках конкурсу «Труднощі долаємо разом: центри соціальної активності для одиноких людей похилого віку» за підтримки компанії Telenor Group та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Проект Фонду Східна Європа «Центри для людей похилого віку» спрямований на підтримку місцевих ініціатив із створення центрів для одиноких малозабезпечених громадян похилого віку та надання їм якісних соціальних, юридичних та побутових послуг. Проектом також передбачена підготовка співробітників та волонтерів центрів, забезпечення центрів необхідним обладнанням та залучення до співпраці державних та приватних юридичних, культурних та соціальних установ. Проект реалізується у Полтавській, Запорізькій та Сумській областях.

* * *
За детальною інформацією про ці та інші програми Фонду звертайтесь, будь ласка, до Катерини Копчук, старшого спеціаліста із зв’язків з громадськістю Фонду Східна Європа за телефоном (+38-044) 200-3825, або [email protected].
________________________________________
Фонд Східна Європа (ФСЄ) – приватна неприбуткова організація, підтримка якої здійснюється Агентством США з міжнародного розвитку через Фонд Євразія та іншими донорами – урядами, фондами, корпораціями та приватними донорами. З січня 2008р. програми ФСЄ сприятимуть громадянському, соціальному та економічному розвитку України, мобілізуючи ресурси, зміцнюючи громади та підтримуючи партнерство громади, влади та бізнесу. Фонд Східна Європа – член мережі Фонду Євразія. Більше про Фонд: www.eef.org.ua.
________________________________________
Telenor Group – міжнародна телекомунікаційна компанія з головним офісом у Норвегії. Telenor Group є одним з найбільших мобільних операторів світу, що володіє компаніями у 13 країнах Європи та Азії. В Україні Telenor належить мажоритарний пакет акції компанії “Київстар”, провідного мобільного оператора України, та через дочірню компанію EDB – контрольний пакет акцій українських ІТ-компаній «Інфопульс» та «Міратех».
________________________________________
Цей прес-реліз виданий завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд Євразія несе відповідальність за зміст цього документа; точка зору, відображена в даному документі, може не збігатися з точкою зору Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) чи Уряду США.

Leave a Comment