Главная

«Київстар» допомагає чернігівцям з особливими потребами викликати екстрені служби за допомогою SMS!

«Київстар» допомагає чернігівцям з особливими потребами викликати екстрені служби за допомогою SMS!

28 липня у м. Чернігів у рамках національної ініціативи «Для людей, для країни!» компанія «Київстар» презентувала проект «Почуй мене!», завдяки якому жителі міста із вадами слуху та мовлення отримали змогу самостійно і безперешкодно викликати екстрені служби «101», «102» та «103».

Із цією метою компанією «Київстар» були встановлені технічні й програмні засоби, забезпечені комутація та транслювання повідомлень до центрів операторської підтримки на виділені спеціальні номери. Відправивши SMS на спеціальний номер, люди з вадами слуху та мовлення зможуть викликати екстрені служби без сторонньої допомоги, адже диспетчери служб отримуватимуть на дисплеї всю необхідну інформацію включно із місцезнаходженням абонента, що надіслав SMS-повідомлення.

Олег ШЕРЕМЕТ, секретар Чернігівської міської ради: «Компанія «Київстар» не перший раз впроваджує та проводить соціальні проекти в Чернігові. Це і постійна підтримка Чернігівського геріатричного пансіонату, і допомога Чернігівській школі-інтернату для дітей з вадами зору, і підтримка ветеранів. Ось і сьогодні представляємо дуже важливий проект – «Почуй мене!», завдяки якому люди з особливими потребами мають змогу своєчасно отримати необхідну допомогу. Чернігівська міська рада підтримує такі благородні ініціативи. Адже, якщо в нас є такі приклади бізнесу, які є соціально відповідальними, які є взірцем для інших, то є підстави сподіватися, що нас очікує краще майбутнє».

Третій рік поспіль «Київстар» системно реалізовує проект «Почуй мене!» у Центральному регіоні України. У 2007-2008 році проект «Почуй мене!» став доступним для жителів м. Вінниця. У 2009 році до програми долучились міста Біла Церква, Козятин і Козятинський район. За активного сприяння Чернігівської міської ради та міського голови Олександра Соколова в 2010 році реалізація проекту стала можлива і в Чернігові.

Директор Київської філії ЗАТ «Київстар Дж. Ес. Ем.» Віктор СКЛЯР: «Дуже важливо, аби будь-яка людина, яка потребує екстреної допомоги, мала можливість вчасно її отримати. Добре, якщо поруч є люди, які допоможуть і викличуть служби порятунку. Проте є ситуації, коли поруч немає нікого… Людям із вадами слуху й мовлення зробити це самостійно практично неможливо. Тому SMS стає чи не єдиним каналом екстреного спілкування. Вже кілька років «Київстар» підтримує людей, що потребують опіки, зокрема й тих українців, які мають вади слуху. Надавати послуги зв\’язку – це не лише наш бізнес, але й наш соціальний обов\’язок. Саме тому співпраця зі службами екстреної допомоги стала органічним і важливим проектом для нашої компанії».

Механізм виклику працюватиме за допомогою відповідних шаблонів, а для людей з різними вадами клавіші будуть налаштовані відповідно до їх фізичних можливостей, що унеможливить помилковий виклик. Реалізація цієї складної схеми є можливою завдяки активній співпраці із місцевими службами «101», «102», «103» а також Чернігівською міською радою та Обласною організацію УТОГ.

Як зазначила голова Чернігівської обласної організації УТОГ Лариса СИВЕНКО: «Люди із проблемами слуху та мовлення частіше відчувають себе вразливими і незахищеними в сучасному суспільстві, ніж решта. Їхні потреби цілком зрозумілі і мають неодмінно бути враховані. Своєчасність допомоги — це, можна сказати, наполовину вирішення проблеми. Сьогодні компанія «Київстар» взяла на себе вирішення цього дуже важливого питання. Сподіваюся, що інші компанії наслідуватимуть цей позитивний досвід у розв\’язанні нагальних проблем місцевих громад та служінні людям».

Усі програми та проекти, що системно реалізуються національним мобільним оператором «Київстар», є соціальним інвестуванням в майбутнє та мають на меті покращення якості життя кожного українця та України в цілому.

Leave a Comment