Главная

Вперше в Україні проходить Європейський конкурс волонтерських програм








Вперше в Україні проходить Європейський конкурс волонтерських програм

Фонд Східна Європа в партнерстві з мережею Глобального договору України ініціював проведення національного етапу престижного конкурсу, в якому беруть участь 22 європейські країни

Напередодні Європейського року волонтерства, який відзначатиметься впродовж 2011 року, Фонд Східна Європа в партнерстві з мережею Глобального договору України ініціює проведення в Україні національного етапу Європейського конкурсу волонтерських програм. Мета конкурсу – відзначити компанії, де розроблені та активно впроваджуються волонтерські програми, що покликані допомогти іншим подолати бар'єри на шляху до працевлаштування (наприклад, програми, спрямовані на допомогу вразливим категоріям молоді чи людям з






особливими потребами або людям похилого віку у набутті необхідних для працевлаштування навичок та підвищенні мотивації). Конкурс також спрямований на поширення практики волонтерського руху серед компаній в Україні.

Європейський конкурс проводиться в два етапи: національний та міжнародний.

Національний конкурс
Умови: конкурс проходитиме в наступних номінаціях: основні категорії : «Велика» та «Мала компанія». Судді також визначатимуть переможців у номінаціях «Інновація» та «Новачок».

Необхідні для конкурсу матеріали: для того, щоб взяти участь у національному конкурсі, компаніям необхідно заповнити аплікаційну форму (завантажити її та рекомендації щодо підготовки потрібно на сайті Фонду Східна Європа (http://www.eef.org.ua). Заявки необхідно надсилати на адресу [email protected]. Ознайомитися з додатковими матеріалами, включаючи основні визначення та термінологію, що використовуються в тексті, можна на сайті організатора Європейського конкурсу волонтерських програм – Business in the Community – за наступним лінком:
http://www.bitc.org.uk/global/european_volunteering_awards/faqs.html#what_are_employability_skills

Термін проведення конкурсу: з 11 жовтня по 3 грудня 2010 року.

Оцінювання заявок: конкурсні заявки розглядатимуться журі, до складу якого увійдуть представники української мережі Глобального договору, бізнес-асоціацій та провідних українських та міжнародних організацій, що займаються розвитком волонтерства.
Оголошення результатів: результати національного етапу конкурсу будуть оголошені наприкінці грудня 2010 року. Урочиста церемонія нагородження українських переможців відбудеться на початку 2011 року.

Учасники конкурсу: до участі в конкурсі запрошуються українські та міжнародні компанії, волонтерські програми яких реалізуються в Україні та відповідають темі конкурсу, а саме: ці програми допомагають покращити професійні навички та мотивацію цільових груп для подолання бар‘єрів на шляху працевлаштування.

Європейський конкурс
Заявки компаній-переможців українського конкурсу будуть направлені на розгляд загальноєвропейського журі. Оголошення загальноєвропейських переможців відбудеться 18-19 березня 2011 року під час урочистої церемонії в Лондоні.

Європейський конкурс волонтерських програм ініційований організацією Business in the Community (Великобританія) та проводиться за підтримки Alliance Boots, Tata Consultancy Services та Європейської комісії. Business in the Community в якості Секретаріату Ініціативи ENGAGE здійснює управління конкурсом.

Європейський конкурс волонтерських програм проводиться одночасно у 22 країнах (докладніше про конкурс, його організаторів та країни-учасниці можна дізнатися на Інтернет-сторінці www.eeva2011.org).

***********************

За детальною інформацією стосовно участі у конкурсі, будь ласка, звертайтесь до Катерини Копчук, менеджера із зв’язків з громадськістю Фонду Східна Європа, за телефонами:
(044) 200 3824/25/26/27 або електронною адресою [email protected]

Leave a Comment