Новости

МТС підводить підсумки семінару з безпеки дітей в інтернеті

Одеса, Україна – Оператор мобільного зв'язку «МТС Україна», 100%-ва дочірня компанія ВАТ «Мобільні ТелеСистеми», підтримала міжнародний семінар «Комплексні аспекти захисту дітей в мережі Інтернет», організований Одеською національною академією зв'язку ім. О.С. Попова.

Семінар проходив з 6 по 8 квітня і зібрав більше 70 учасників, серед яких – представники державних структур, науки та бізнесу багатьох країн: України, Росії, Болгарії, Великобританії, США, Азербайджану, Вірменії, Данії, Кореї, Киргизстану, Молдови, Нідерландів, Таджикистану та Естонії. У ній також взяли участь експерти різних профільних міжнародних організацій, таких як Міжнародний Союз Електрозв'язку (МСЕ), Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Проблема безпеки дітей в інтернеті гостро стоїть у всьому світі, при цьому в її позиціонуванні і методах вирішення є національні особливості. З ними учасники семінару мали нагоду ознайомитися під час заходу. Питання захисту дітей в інтернеті обговорювалися в контексті стратегічних, правових, культурно-соціальних аспектів, а також з точки зору технічних, організаційних та процедурних моментів, що виникають при забезпеченні фільтрації небажаного контенту.

Учасники обмінялися думками та поділилися досвідом реалізації існуючих у різних країнах практик, спрямованих на забезпечення безпеки дітей в інтернеті. В якості одного з таких прикладів був наведений спільний проект компанії МТС та Одеської Національної Академії зв'язку ім. О.С. Попова з установки системи обмеження доступу до нецільових ресурсів інтернету в українських школах, які беруть участь у проекті «Мобільний інтернет від МТС в школи».

«Сьогодні існує безліч програмних продуктів, які можна використовувати для обмеження доступу до небажаного контенту. Вся складність в тому, що потрібно знати адреси сайтів, доступ до яких необхідно обмежити. Для цього потрібен постійний моніторинг мережі Інтернет з метою виявлення нових ресурсів. Такий моніторинг організовано нашою академією і сьогодні в нашій базі заборонених адрес вже більше мільйона записів. Фінансування цієї роботи здійснюється, в першу чергу, за рахунок операторів телекомунікацій з високим рівнем соціальної відповідальності», – відзначив ректор Одеської національної академії зв'язку ім. О.С. Попова, доктор технічних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України Петро Петрович Воробієнко.

Особлива увага на семінарі приділялася ролі операторів та провайдерів телекомунікаційних послуг у забезпеченні захисту дітей в інтернеті. «Ми приділяємо цьому питанню велику увагу і підходимо до його вирішення комплексно, починаючи з вибору постачальників контент-продуктів, спеціальних пропозицій для дітей і закінчуючи проектами, спрямованими на фільтрацію «дорослого» контенту та навчання школярів правилам безпечної поведінки в Мережі», – зазначила Вікторія Рубан, начальник відділу зв'язків






з громадськістю «МТС Україна».

Leave a Comment