Новости

Дружина Генерального секретаря ООН відвідала Медичний реабілітаційний центр МОМ для постраждалих від торгівлі людьми

Визнаючи, що торгівля людьми залишається болючою соціальною проблемою в Україні, пані Пан Сун-Таєк, дружина Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй (ООН) пана Пан Гі Муна, сьогодні відвідала Медичний реабілітаційний центр для постраждалих від торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

Дружина Генерального секретаря ООН відвідала Медичний реабілітаційний центр МОМ для постраждалих від торгівлі людьми

Супроводжуючи Генерального секретаря ООН в Україні в рамках його офіційного візіту та участі в міжнародній конференції «25 років Чорнобильської катастрофи: безпека майбутнього» до 25-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС, пані Пан Сун-Таєк також прийняла рішення відвідати реабілітаційний центр МОМ. Починаючи з 2002 року, Центр уже надав медичну та психологічну допомогу більше ніж 1 700 жінкам, дітям та чоловікам, які стали постраждали від сексуальної, трудової та інших форм експлуатації.

Під час свого візиту пані Пан Сун-Таєк зустрілася з постраждалими від торгівлі людьми, а також із співробітниками Представництва МОМ в Україні. Вона дізналася більше про медичну та психологічну допомогу, яку надає МОМ, що є найпершим та найбільш важливим кроком для забезпечення повної реабілітації та реінтеграції постраждалих від різних видів експлуатації.

«Для нас візит пані Пан Сун-Таєк є гордістю та честю», відзначив пан Манфред Профазі, Голова Представництва МОМ в Україні. «Завдяки невпинній тісній співпраці з нашими партнерами в ООН МОМ може тримати руку на пульсі існуючої проблеми сучасного рабства в Україні та світі».

Пані Пан Сун-Таєк була дуже зворушена зустріччю з постраждалими від торгівлі людьми, яка лікувалася в Центрі після звільнення з рабства. «Ці люди – справжні герої та борці. Й завдяки відданості та професіоналізму співробітників Центру МОМ сьогодні вони знову здатні жити нормальним життям, незважаючи на жахливі речі, через які їм довелося пройти», підкреслила пані Пан Сун-Таєк.

Дружина Генерального секретаря ООН відвідала Медичний реабілітаційний центр МОМ для постраждалих від торгівлі людьми

«Ми дуже вдячні пані Пан Сун-Таєк за те, що вона знайшла час






поспілкуватися з постраждалими особисто. Її візит надовго запам’ятається тим, хто отримує таку необхідну підтримку, а також спеціалістам МОМ, які допомагають постраждалим у їхній боротьбі», додав пан Профазі.

Пані Пан Сун-Таєк отримала дві картини, які намалювала постраждала від торгівлі людьми під час проходження курсу реабілітації. Ці роботи відображають її шлях до одужання. Перший малюнок, зроблений на початку процесу лікування, передає загрозу, його виконано у темних кольорах. Натомість другий, завершений перед її вибуттям з Центру, є кольоровим та сповненим надії.

***
Представництво МОМ в Україні працює у сфері протидії торгівлі людьми протягом останніх десяти років, і вже надало допомогу понад 7 500 постраждалим від цього ганебного злочину, повернувши цих людей до нормального життя. Згідно з даними МОМ, більше 100 000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року.

Медичний реабілітаційний центр МОМ надає безкоштовну комплексну медичну та психологічну допомогу постраждалим від торгівлі людьми, – злочину, який має особливо тяжкий вплив на фізичне та психологічне здоров’я людини. Загалом в рамках Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні було надано комплексну реінтеграційну допомогу понад 7 500 постраждалим, включаючи фінансову та юридичну підтримку, медичну та психологічну допомогу, сімейну підтримку, проведення професійного навчання та інше. Кожному постраждалому надається допомога відповідно до індивідуальних реінтеграційних потреб.

Leave a Comment